perl napisał/a:Kubeł zimnej wody bym Ci proponował. I wróć za 15 minut.
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
Pentax LX
Nie mnie sądzić. Na pewno jednak masz problem z wnioskowaniem i czytaniem ze zrozumieniem.michalb napisał/a:Też jestem "cwaniaczkiem-polaczkiem"?
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
jorge.martinez napisał/a:ostudź swoje emocje
jorge.martinez napisał/a:Nie mnie sądzić. Na pewno jednak masz problem z wnioskowaniem i czytaniem ze zrozumieniem.michalb napisał/a:Też jestem "cwaniaczkiem-polaczkiem"?
jorge.martinez napisał/a:
Czy Wy nie odróżniacie zejścia z marży na książkach (w wyniku uszkodzenia, likwidacji magazynu, etc.) od ewidentnej pomyłki w ofercie sprzedaży towaru, który właśnie wchodzi na rynek i każdy zainteresowany doskonale wie ile powinien kosztować?
michalb napisał/a:sporo tam pieniędzy zostawiłem już.
Ależ my tutaj nie rozmawiamy o tym co by było gdyby. Jest realna sytuacja, która już zaszła. Prosta jak drut.michalb napisał/a:Trochę to w sumie przykre, że jakbym go przypadkiem kupił, to zostałbym uznany za żerującego na czyichś błędach...
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
jorge.martinez napisał/a:Ależ my tutaj nie rozmawiamy o tym co by było gdyby. Jest realna sytuacja, która już zaszła. Prosta jak drut.
K10D+kit/H44m4/H44K/ Samyang500Preset/FA80-320
+FED3+FED4/Jupter12
+Start66S
Nie wycinajmy exifów
michalb napisał/a:I w tej realnej sytuacji nie uważam żeby ci, którzy kupili obiektyw przed informacją od sprzedawcy, zrobili coś moralnie nagannego.
michalb napisał/a:Najlepszym wyjściem na pewno będzie polubowne załatwienie sprawy ze sprzedawcą
Pentax LX
Pozdrawiam
Arti
liggy napisał/a:Sprzedawca popełnił kardynalny błąd. O tyle dobrze, że człowiek ten pracuje w handlu, a nie w branży np. lotniczej, czy transportowej, gdzie błąd tego kalibru spowodowałby katastrofę i ludzką tragedię . Za swoją nieuwagę powinien on ponieść pełną odpowiedzialność (jego szczęście, że tylko finansową).
Jakoś tak mnie naszło...michalb napisał/a:Nie miałem pojęcia ile kosztuje ten obiektyw, ale to nieistotne - nawet gdybym miał, to czy nikt nigdy nie widział promocji czegokolwiek w śmiesznej cenie? Różne promocje bywają... Ok, wyjaśniło się że to "pomyłka", ale na początku nie mogliście wiedzieć że to nie jest rzeczywista, świetna promocja.
K5II + kit DA 18-55II, Helios 44-2, Jupiter 135/3.5, F 70-210/4-5.6
perl napisał/a:A teraz parę słów co ja bym zrobił.
Jak ja bym zobaczył tą aukcję, podlinkowaną na forum, czy znalezioną na Allegro - obojętnie, to też bym sobie kupił ten obiektyw. Nie pięć, nie dziesięć, ale jeden.
Bo może faktycznie okazja.
Ale jeśli otrzymałbym stosowne wyjaśnienie na maila od sprzedawcy, to bym odpuścił, bo uważam to za ludzki odruch.