Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
zipzip napisał/a:
Tym razem będzie prawdopodobnie również SBB
Już raz byli przed Deep Purple, ale to zdaje się w Warszawie na Torwarze było.

pszczołowaty  Dołączył: 07 Gru 2009
zipzip napisał/a:
Tym razem będzie prawdopodobnie również SBB

zazdroszczę, Józek i spółka są w świetnej formie, 40 lat na scenie i na dniach nowa płyta :)

zipzip  Dołączył: 06 Sty 2010
Iza napisał/a:
Już raz byli przed Deep Purple, ale to zdaje się w Warszawie na Torwarze było

w 2006 roku to było (w Spodku również), z tym,że wtedy Józef nieco eksperymentował na scenie. Zobaczymy jak będzie w tym roku.
Pozdrowienia Krzysztof.

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008
właśnie w 2006 byłem na Purplach ostatnio :-)

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
W ramach edukacji muzycznej znalazłem coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=54H3EUAzpVg
Jak dla mnie - zupełna nowość :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=hpkitLUbeEg

Ileż to ciekawych informacji można znaleźć na tym forum - rośnie liczba płyt, które chciałbym sobie kupić.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
szpajchel napisał/a:
W ramach edukacji muzycznej znalazłem coś takiego
U mnie "na komórce" Never Turn Your Bck On a Friend leci w zasadzie cały czas :-) A do oryginalnego wykonania "bREADFAN" to Metallica się nie umywa :-P

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
matb napisał/a:
A do oryginalnego wykonania "bREADFAN" to Metallica się nie umywa :-P

Doszedłem do takiego samego wniosku, gdy wieczorem pobuszowałem po YouTube :-P

Jimmy  Dołączył: 27 Lis 2007
matb napisał/a:
U mnie "na komórce" Never Turn Your Bck On a Friend leci w zasadzie cały czas :-) A do oryginalnego wykonania "bREADFAN" to Metallica się nie umywa

Bo to w ogóle świetna płyta. Jak słyszę Parents to prawie odlatuję.

ADestroyer  Dołączył: 16 Cze 2010
szpajchel napisał/a:
W ramach edukacji muzycznej

Bodajże w 1982 Budgie oraz Easy Rider w Łodzi... :mrgreen:

drawa  Dołączył: 17 Sie 2010
szpajchel napisał/a:
szpajchel
Cytat
Budgie – walijska grupa hard rockowa powstała w 1968 w Cardiff jako trio Burke Shelley'a, Tony'ego Bourge'a i Raya Phillipsa.

Pomimo iż przez cały okres swego istnienia nie zdobyła większej popularności poza Wyspami Brytyjskimi i Polską
w Polsce była słynniejsza ! :!:

Toni  Dołączył: 08 Paź 2010
drawa napisał/a:
szpajchel napisał/a:
szpajchel
Cytat
Budgie – walijska grupa hard rockowa powstała w 1968 w Cardiff jako trio Burke Shelley'a, Tony'ego Bourge'a i Raya Phillipsa.

Pomimo iż przez cały okres swego istnienia nie zdobyła większej popularności poza Wyspami Brytyjskimi i Polską
w Polsce była słynniejsza ! :!:

Longa Budgie mozna było kupić w kiosku ruchu / bodajze w 78 roku./ ;-)

ADestroyer  Dołączył: 16 Cze 2010
LP to nie pamiętam, ale SP BUDGIE - I Turned To Stone w kioskach Ruch'u jak najbardziej... :mrgreen:

kwantus  Dołączył: 08 Lip 2008
ADestroyer napisał/a:
szpajchel napisał/a:

ja byłem wtedy na ich koncercie w Krakowie w hali Wisły, dali czadu, kilka dni chodziłem lekko niedosłyszacy :mrgreen: , ale co się nie robiło za miejsce pod scena :evilsmile:

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
Z wątku o SPD dowiedziałem się, że w Dolinie Charlotty (między Słupskiem, a Ustką) będzie się odbywał V Festiwal Legend Rocka.

Wczoraj zagrał Deep Purple, a w sierpniu (12,13,14) TSA, Saxon, UFO, Boogie Chilli, Colosseum, Alvin Lee, Dżem, Vanilla Fudge i Jack Bruce (Cream).

Wybieram się wcześniej na SPD i koniecznie chciałbym zobaczyć Alvina Lee - twórcę Ten Years After na żywo.
Czy ktoś jeszcze wybiera się na ten festiwal, a może także wcześniej na SPD i ma podobne plany, jak ja?
Jesli ktoś natomiast już był na DP, to może podzieli się wrażeniami?

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
A ja wczoraj zapodałem sobie Tangerine Dream RICOCHET z 1975 roku.... Kurka pamietam jak na początku lat 80 tych ssłuchałm ich płyt do znudzenia...

pszczołowaty  Dołączył: 07 Gru 2009
ech ciągnie mnie do Inowrocławia 10.09 na Ino-rock Festival....
Wolf People świetni anglicy grający rocka lat 70 tych
Lebowski trochę muzyki filmowej, rocka, fajny zespół ze Szczecina
Pain Of Salvation metal progresywny ze Szwecji
i oczywiście Brendan Perry
wybieracie się? :-)

eAndre  Dołączył: 28 Paź 2008
TM_Mich napisał/a:
Iza napisał/a:
Słuchacie Minimaxu? Niezłą tam mają imprezę. No i głos Kaczkowskiego :-D

i naszego Kolegi eAndre z forum też tam był (głos) :)
Jest też i galeria ze spotkania.

eAdnre - odkryj się.

Znalazłem ten post i oczywiście się odkrywam :-)
Było pięknie, smaczne torty i muzyka, która prezentowana przez Piotra Kaczkowskiego nabiera specjalnego brzmienia.
Skrót: http://my.opera.com/eandr....dml?id=4727312
Pozdrawiam, kochających muzykę :-)

[ Dodano: 2011-08-01, 10:50 ]
ADestroyer napisał/a:
szpajchel napisał/a:

W Warszawie na Torwarze też, było świetnie :-)

saxon  Dołączył: 30 Cze 2007
pszczołowaty, ja się wybieram,może nawet aparat wezmę bo ludzie wnoszą długie lufy i ochrona nie zwraca na sprzęt foto żadnej uwagi. Ozric Tentacles w ubiegłym roku wprowadził mnie niemal w trans, ale ja ich uwielbiam i nie jestem obiektywny, dlatego z premedytacją nie zabrałem sprzętu by nie skupiać się na fotografowaniu lecz na słuchaniu.

zuka68  Dołączył: 31 Maj 2010
emigrant napisał/a:
... i koniecznie chciałbym zobaczyć Alvina Lee - twórcę Ten Years After na żywo...

Ja miałem okazję 11 czerwca być na koncercie Ten Years After (w obecnym składzie), nawet popełniłem kilka fotek, które to pokazywałem w fotoprezentacjach, ale oczywiście z serwera, na który umieściłem już wyparowały :-(

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
zuka68 napisał/a:
Ja miałem okazję 11 czerwca być na koncercie Ten Years After (w obecnym składzie)
Ja też byłem, ale we Wrocławiu 30 kwietnia.
Koncert był wspaniały, stara gwardia grała jak dawniej, a Joe Gooch jest niesamowitym gitarzystą, dobrze zastępuje Alvina Lee.

Jednakowoż sam Alvin, to ktoś zupełnie niepowtarzalny, gitarzysta stojący w swoich najlepszych czasach w jednym szeregu z Ericiem Claptonem, Jimim Hendrixem i Carlosem Santaną, a po występie na Woodstock okrzyknięty najszybszym gitarzystą wszechczasów. Jednocześnie wspaniały kompozytor, autor tekstów i wokalista.
A dziś daje tylko 1-2 koncerty rocznie i możliwość posłuchania go na żywo w pobliżu może mi się już nie trafić.
Bilet już kupiony. :-)

Skocz do: