Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
36. WWW
k-x + kit + długi kit + SMA Pentax-A 1:2 50mm, Chinonflex 400/6,3 + konwert. x2, Benro A357 + BH-1 + wielkie chęci na coś więcej
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
YellowLabel napisał/a:Zwierzęta to jedyna sprawa jaka mnie porusza na tym świecie. Serio. Konflikty, wojny, zabójstwa czy cokolwiek nie robią na mnie praktycznie żadnego wrażenia a jak widzę kota błąkającego się po piwnicy to mi nogi miękną.
ME-Super| k10 | kit |SMC-M 28/2.8 | Jena Tessar 50/2.8 | Jupiter 37 135/3,5 | Helios 44M-4 58/2
Yeti napisał/a:YellowLabel napisał/a:Zwierzęta to jedyna sprawa jaka mnie porusza na tym świecie. Serio. Konflikty, wojny, zabójstwa czy cokolwiek nie robią na mnie praktycznie żadnego wrażenia a jak widzę kota błąkającego się po piwnicy to mi nogi miękną.
Wiesz co, a mnie właśnie najbardziej smuci taka dość często teraz spotykana światowrażliwość, tak bym to nazwał.
Z góry uprzedzam, że bardzo lubię wszelkie zwierzęta, ale autentyczny humanitaryzm to jednak coś zupełnie innego....
To jest Hyde Park, więc nie obrażaj się, to co napisałem nie odbieraj jako złośliwość (co najwyżej jako zachętę do refleksji), każdy jak Ty może być jaki chce, ale każdy inny jak ja może to oceniać na swój sposób.......
YellowLabel napisał/a:nasz gatunek jest najmniej wdzięcznym ze wszystkich żyjących na ziemi
romeoad napisał/a:Chcesz robić innym dobrze, aby widzieć wdzięczność?
YellowLabel napisał/a:ma to być docelowo moja praca z której mógłbym się utrzymać.
UWAGA METATEKSTOWA napisał/a:
Radzę się zastanowić, czy post który aktualnie wklepujemy faktycznie dotyczy problemu "Pomoc zwierzakom". Chwila refleksji może pozwolić na to, aby ten niegroźny wątek o futrzakach nie przerodził się w gigantyczną, nieprzyjemną, światopoglądową kłótnię.
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
K-5|FUJI X-S1|Sigma 10-20/3,5 HSM|Sigma 50-500 OS|Samyang 24/1,4|Metz 58 AF-2|O-GPS1|Sigma 18-250 HSM Macro|manu chao
Sicor 23/3,5|Porst 135/2.8| Zenitar K-2/50|gogol bordello
www.kamerom.pl
daśko napisał/a:nie "widzieć wdzięczność" tylko mieć wymierne korzyści - utrzymanie
zamach napisał/a:Nałozenie na właściciela zwierzaka DUZYCH oplat,aby nie traktował go jako ZABAWKI, tylko członka rodziny ...
romeoad napisał/a:Nie ma związku.
romeoad napisał/a:Chcesz robić innym dobrze, aby widzieć wdzięczność?
romeoad napisał/a:..........
Taka forma 'podatku od luksusu'? Akcyza? Bez sensu. Pomysł porównywalny do wydawania uprawnień na posiadanie dzieci.
K-5|FUJI X-S1|Sigma 10-20/3,5 HSM|Sigma 50-500 OS|Samyang 24/1,4|Metz 58 AF-2|O-GPS1|Sigma 18-250 HSM Macro|manu chao
Sicor 23/3,5|Porst 135/2.8| Zenitar K-2/50|gogol bordello
www.kamerom.pl
zamach napisał/a:dla mnie to oznacza ,że posiadanie psa dla Ciebie TO OZNAKA LUKSUSU
zamach napisał/a:Nałozenie na właściciela zwierzaka DUZYCH oplat
romeoad napisał/a:daśko, widzę, że to co napisałem umyka nieco zrozumieniu,
romeoad napisał/a:Zwierzęta (tak jak i ludzie) mają w głębokim poważaniu, dlaczego się im pomaga.