Pozdrawiam
Artur
---------------------------------
Większość technicznych pojęć jest mi obca, ale nie przeszkadza w pstrykaniu ;)
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
andybond napisał/a:Nie polecam również tego ustrojstwa.Mam i nie jestem zadowolony ze sposobu działania(kleszcz się po prostu wyślizguje)
Ja: "Nawet jesli moje zdjecia nie przedstawiaja obecnie absolutnie zadnej wartosci to za lat dziesiat beda mialy przynajmniej wartosc historyczna".
Ja: "To małpa pochodzi od człowieka a nie odwrotnie. I wszystko zaczyna pasować..."
mygosia napisał/a:To drugie aż sobie fundnę, aby wypróbować
mygosia napisał/a:Można zrobić jakby dziurkę pośrodku w tych łapkach - i wówczas kleszcz się rzeczywiście lepiej fiksuje
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
LS1 napisał/a:po prysznicu koniecznie dokładnie obejrzeć całe ciało, najlepiej przy pomocy drugiej osoby -
Yeti napisał/a:A tak już na poważnie, nikt nie napisał, czy są jakieś godne polecenia i naprawdę skuteczne aerozole lub tym podobne preparaty działające "antykleszczowo" ???
K100D + FA 35/2 | Super A + SMC-A 50/1.7
Yeti napisał/a:
A tak już na poważnie, nikt nie napisał, czy są jakieś godne polecenia i naprawdę skuteczne aerozole lub tym podobne preparaty działające "antykleszczowo" ???
https://www.instagram.com/darek.prasal/
"Nie ma nic bardziej zadziwiającego niż zwykła prawda" (Egon Erwin Kisch)
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
mygosia napisał/a:- nóżki były zawsze ściśnięte [to chyba największa trudność dla początkujących]
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
mcgyver napisał/a:Jak to działa? Czy mogę czuć się bezpiecznie skoro przez 34 lata mojego skromnego żywota ta plaga mnie nie dopadła?
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Chyba raczej Adidasaandybond napisał/a:Może to zasługa Rexony ?
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
Wiedziałem, że powinienem się częściej myć...mygosia napisał/a:To pewnie zależy od zapachu.
To nie podlega dyskusji, kleszczowi łatwiej się wbić...mcgyver napisał/a:Wiedziałem, że powinienem się częściej myć...
mcgyver napisał/a:Czy mogę czuć się bezpiecznie skoro przez 34 lata mojego skromnego żywota ta plaga mnie nie dopadła?