K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
Pentax ist DL/ 17-55/ sigma 100-300/ Pentax Z70/ 35-80
marciniasty napisał/a:to NIKON i CANON są uznawane z sprzęt dla profesjonalistów. Tak naprawdę nie wiem dlaczego :(
Pozdrawiam
marciniasty napisał/a:NIKON i CANON są uznawane z sprzęt dla profesjonalistów. Tak naprawdę nie wiem dlaczego
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
- bo marke wyrabia sie profi puszkami i obecnoscia szkiel profi ktore mozna dostac.marciniasty napisał/a:NIKON i CANON są uznawane z sprzęt dla profesjonalistów
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
A co znaczy przeciętniaków ? Klasa średnia, ok. W analogu także profi ( średni format). Ale jeżeli ktoś używa Pentaxa nie znaczy, że jest przeciętniakiem. Raczej więcej przeciętniaków można spotkać z Canonem, Nikonem, z racji większej ich ilości. Poza tym fotografia to nie tylko reporterka i sport.marciniasty napisał/a:PENTAX był zawsze "klasą średnią dla przeciętniaków"
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
No to mu dam popalićmarciniasty napisał/a:to nie jest moja opinia, ja tylko cytowałem z postu l_uka
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
k10;kit, SMCP-DA 50-200mm f/4-5.6 ED,Pentax D-FA 50 f/2.8 Macro,Pentax SMCP-DA 70mm f/2.4 ED
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
K-1000, K3D,
Pentax-a 1:2 50mm, Pentax 35 mm f/2.4 DA SMC AL, Pentax 50 mm f/1.4 SDM AW HD DFA
argawen napisał/a:No to mu dam popalić
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Michu napisał/a:Eeee.. Zalatuje sekciarstwem...
k10;kit, SMCP-DA 50-200mm f/4-5.6 ED,Pentax D-FA 50 f/2.8 Macro,Pentax SMCP-DA 70mm f/2.4 ED
argawen napisał/a:No to mu dam popalić
kosafwc napisał/a:jakieś projekty habitów? Koniecznie lekcjonarze z wypisanym na kazdej strronie 'I'm the Pentaxian..' ;]
marucha napisał/a:
Jakby co - jestem z Tobą
l_uka - masz przechlapane
Cambo
deniel napisał/a:Michu napisał/a:Eeee.. Zalatuje sekciarstwem...
Zawsze chcialem nalezyc do sekty , moze byc calkiem wesolo przy inicjacji nowych czlonkow(w szczegolnosci kobiet )
A tak serio, z Pentaxem jest jak z jedna japonska marka samochodu,mam na mysli Subaru.Nie jest to najbardziej popularna marka,istnieje i to dobrze bez super marketingu i szumu medialnego (np. F1),motory nie sa tak oszczedne jak innych marek(nasze szkielka tez sa troche drozsze od konkurencji ) ale nie zawodne!! A jednak jazda 4+4 jest super tak jak focenie k10 i dla tego zostane przy pentaxie i przy moim super nieoszczednym Subaru