mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
zorzyk, już dawno zauważyłam, że jesteś z ginącego pokolenia "prawdziwych mężczyzn". I ciesze się, że jest nas ;-) tutaj trochę więcej.

Wkurzające jest to, że ludzie którzy kupili filmy na handel [bez wcześniejszego uzodnienia/przyznania się] zaszkodzili wszystkim innym. Jakby jakieś filmy zostały, albo za jakiś czas znów by się przeterminowały, to flood się pewnie 3 x zastnaowi zanim powtórzy taką ofertę. Nie lubię ludzi, kórzy myślą tylko o sobie. Na dodatek dość krótkowzrocznie.

Viridian  Dołączył: 08 Paź 2006
Nie doczytałem postu flooda. Skoro rzeczywiście prosił o nie handlowanie tym przeterminowanym materiałem to przyłączam się do szanownego grona staromodnych. Prawdopodobnie jeśli okaże się, że zabrakło dla mnie zamówionej Provii to moje stanowisko może nagle ze staromodnego przejść w fundamentalistyczne ;-)

pape  Dołączył: 11 Lis 2006
Nie chciałbym pisać sprawach, których dokładnie nie znam (przegapiłem akcję). Ja bym tak nie zrobił. A i czytanie o takich rzeczach nie jest zbyt miłe, szczególnie Tu. A pokolenie - może.

flood  Dołączył: 04 Maj 2006
Viridian napisał/a:
Nie doczytałem postu flooda. że zabrakło dla mnie zamówionej Provii to moje stanowisko może nagle ze staromodnego przejść w fundamentalistyczne ;-)

Bo ja publicznie nic o tym nie pisalem.

jedynie pytalem ludzi zamawiajacych po kilkaset sztuk - czy faktycznie na wlasny uzytek.

rekordowego roku zrobilem ze 40 rolek - w zeszlym ze 6, w tym nic?!?!? - bo od czterech miesiecy wykanczam dom i aparaty tylko przegladam, czy im sie baterie nie skonczyly;-))

twoje zamowienie viridian z tego co pamietam czeka na odbior - a z tej pierwszej grupy provii 100 nikomu nie braklo:)))

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
zorzyk napisał/a:
to już nas dwóch z tego pokolenia...

Pogubilem sie w odliczaniu, ale prosze o dopisanie mnie do listy tych "niedzisiejszych".
Moim skromnym zdaniem takie zachowanie jest po prostu "nie fair", ot co.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Teraz alkos powinien zaoferować rabat dla danpe_ :-P Ale tak to tylko w Erze, w końcu to sa prawa rynku, kto pierwszy ten lepsiejszy. Ja stoje jedna nogą w kolejce. :-?

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
Kytutr napisał/a:
Nie chcę bawić w inkwizycję czy CBA, ale smutne jest to że, ktoś w ten sposób korzysta z czystych intencji flood'a.

Grendel napisał/a:
wykorzytanie oferty po takich cenach do robienia własnych interesów na allegro było po prostu świństwem

ClicoFantastico napisał/a:
niejaki dipek z Krakowa

obywatele dziekuje za rewolucyjna czujnosc!
precz ze spekulantami!!!
to przez nich brakuje w sklepach kielbasy a sznurek do snopowiazalek sie rwie
prosimy obywateli o stawienie sie w najblizszej komendzie milicji obywatelskiej gdzie po spisaniu doniesienia, za swoja wybitnie obywatelska postawe i czujnosc dostaniecie talony na dwie rolki papieru toaletowego

przyznaje ze niejaki dipek z krakowa to ja
wystawilem raptem 30 slajdow (co mozna sprawdzic
http://www.allegro.pl/ite...wyprzedaz_.html
http://www.allegro.pl/ite...wyprzedaz_.html
http://www.allegro.pl/ite...yprzedaz_.html)
zeby zwrocily mi sie koszty zakupu
a zamowilem ok 200szt czesc dla znajomych
nie czuje sie w zadnym stopniu winny ani nie mam zamiaru miec z tego powodu zadnych wyrzutow sumiena :!:

diplodok napisał/a:
nie czuje sie w zadnym stopniu winny ani nie mam zamiaru miec z tego powodu zadnych wyrzutow sumiena

No i widzisz, to potwierdza, ze ja jakis "inny" jestem...

diplodok napisał/a:
obywatele dziekuje za rewolucyjna czujnosc!(...)

nie ......... i tu mi sie nasuwa slowo na p, za ktore musilabym poprosic moda o punkty karne dla siebie...

Arti napisał/a:
No i widzisz, to potwierdza, ze ja jakis "inny" jestem...

przepraszam uwazasz ze to ze sprzedalem troche slajdow zeby zwrocil mi sie caly zakup jest naganne???
to ty"
Arti napisał/a:
nie ......... i tu mi sie nasuwa slowo, za ktore musilabym poprosic moda o punkty karne dla siebie...
"

diplodok napisał/a:
przepraszam uwazasz ze to ze sprzedalem troche slajdow zeby zwrocil mi sie caly zakup jest naganne???

Tak jak napisalem, uwazam ze jest nie fair. Moze masz racje, naganne to dobre slowo. To moje zdanie. I mam do niego prawo, tak jak Ty masz prawo sprzedawac filmy.

Tomys  Dołączył: 05 Kwi 2007
Arti, ja rowniez chyba naleze do tych innych...
No nie wiem, ale mi to sie po prostu w glowie nie miesci, zeby kupowac,aby pozniej sprzedawac drozej na allegro(niewazne ile dorozej)- przeciez flood mogl to tak naprawde sam zrobic...
I argumentacja ze sprzedaje tylko po to aby "zwrocili mi sie koszty" do mnie nie trafia - te filmy nie kosztowaly fortuny - 0,60 za rolke to jest naprawde symboliczna oplata. A jesli kogos nie byloby stac na 200 rolek to mogl kupic mniej i troche mniej zdjec zrobic.

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
diplodok napisał/a:
prosimy obywateli o stawienie sie w najblizszej komendzie milicji obywatelskiej gdzie po spisaniu doniesienia, za swoja wybitnie obywatelska postawe i czujnosc dostaniecie talony na dwie rolki papieru toaletowego

Cóż. Zareaguję zupełnym brakiem poczucia humoru.

diplodok napisał/a:
wystawilem raptem 30 slajdow zeby zwrocily mi sie koszty zakupu

Czy koszty zakupu były tak duże? Czy dla tych paru złotych warto narażać flooda na nieprzyjemności, o których napisał?

flood napisał/a:
jak ktos kupi i mu nie wyjdzie - to winny bedzie nie termin przekroczony - ale slabej jakosci material - a po tylu latach w koncernie nie moge sobie na to pozwolic
dlatego tez nie pozwolilem rozpakowac z kartonikow - zeby nie bylo ze tylko rozpakowane, ale nowe..

Kytutr

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Jesli ktos to sprzedaje w ilosciach hurtowych, to powinien byc szczery i nie pisac "robie to dla zwrotu kosztu zakupow". To bzdura.

A do handlowania nic nie mam :-P

dan napisał/a:
Jesli ktos to sprzedaje w ilosciach hurtowych, to powinien byc szczery i nie pisac "robie to dla zwrotu kosztu zakupow". To bzdura.

30 szt to ilosci hurtowe?

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
dan napisał/a:

Ja na przyklad sprzedaje dla pokrycia kosztow zakupu.

Kupilem od flooda 230 neopanow 400 i 1600 po 3pln sztuka i musze sprzedac teraz 300 szerokich po 1 euro na ebayu i wsrod znajomych fotografow, zeby wyjsc na czysto.

I co, mam przepraszac?... :-/

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Zawsze podobał mi się klimat tego forum.

flood napisał/a:
jedynie pytalem ludzi zamawiajacych po kilkaset sztuk - czy faktycznie na wlasny uzytek.

niestety to pytanie domnie nie dotarlo
jesli masz z tego powodu jakies klopoty to przepraszam - gdybym wiedzial nie wystawialbym

[ Dodano: 2007-06-17, 23:45 ]
alkos napisał/a:

Kupilem od flooda 230 neopanow 400 i 1600 po 3pln sztuka i musze sprzedac teraz 300 szerokich po 1 euro na ebayu i wsrod znajomych fotografow, zeby wyjsc na czysto.

I co, mam przepraszac?... :-/

popieram cie w 100%

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
diplodok napisał/a:
30 szt to ilosci hurtowe?

alkos napisał/a:

Wycofuje swoje slowa, bo postawilem zarzut bez pelnej znajomosci sytuacji, za co przepraszam. :-B

pepek  Dołączył: 19 Lip 2006
Michu napisał/a:

Fajnie jest.

dan napisał/a:
Wycofuje swoje slowa, bo postawilem zarzut bez pelnej znajomosci sytuacji, za co przepraszam. :-B

pepek napisał/a:
Michu napisał/a:

Fajnie jest.

i mysle ze to jest odpowiedni moment zeby zakonczyc te dyskusje
:-B
:-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B

Skocz do: