120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
kilka puszek kilka słoików i jeden flakon
PF
joker333 napisał/a:50 1.4G fajne szkło nie wiem jak i z którymi analogami takie szkło AF-S współpracuje
oprocz tego masz jeszcze 50 1.4D tu opinie różne ale tańsze niż FA a z 35 z AF jest 35 2.0 cena podobna jak pentaksa i DX-owe 35 1.8 za połowę ceny jak pracować będziesz w okolicach pełnej dziury to też na FF da radę i kosztuje połowe tego co 2.0
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:SWM, nie HSM tak apropos
Miłośnik pełnej klaty
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Cytat-30f2D - wersja z pierścieniem przysłon, bez HSM, cena ok. 600-800 PLN
kilka puszek kilka słoików i jeden flakon
PF
Pentagram napisał/a:myślę, że najlepszą opcją jest Nikkor 50 mm F1.4 AF-D i Nikkor 35 mm F2 AF-D
joker333 napisał/a:o jakim to szkle piszesz ? Bo jeśli masz na myśli Nikkor 35 f/2D to cena zdecydowanie nie ta
Miłośnik pełnej klaty
Pentagram napisał/a:sylwesto, myślę, że najlepszą opcją jest Nikkor 50 mm F1.4 AF-D i Nikkor 35 mm F2 AF-D.