Pozdrawiam
Arti
perl napisał/a:Nadmienię tylko, że pierwszy raz przyszło mi fotografować tak egzotyczną dyscyplinę, ogólnie się czymś takim nie zajmuję, więc nie wiedziałem za bardzo jak do tego podejść.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
pszczołowaty napisał/a:Toni napisał/a:Ja najchętniej ze swojego wywalił LV, filmowanie, filtry cyfrowe bo nie korzystam a wolał bym np. tolerancję użytkowania do -20oC .
a ja nie, bo korzystam a zimy nie lubię
Chyba będę zmuszony polubić zimę....
bo mam w zwyczaju umieszczać czasami wydarzenia sportowe, które fotografuję. Wszystkiego się nie uda, bo nie mam na to czasu, piłki już jest dużo, więc dla odmiany tym razem umieściłem akrobatykę.andybond napisał/a:
Więc po co w ogóle zamieściłeś te zdjęcia?
nie wiem, gdzie to wyczytałeś.andybond napisał/a:Uważasz że zdjęć z zawodów nikt do tej pory nie focił bo czeka na na Nowego Canona?
też nie wiem, gdzie to wyczytałeś.andybond napisał/a:To że dysponowałeś tylko 1D i D700 znaczy że w dniu dzisiejszym nie ma sprzętu który by podołał takiemu wyzwaniu?
a dla mnie są.andybond napisał/a:Twoje zdjęcia nie są dla mnie żadnym argumentem .
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
perl napisał/a:Mnie wystarcza, że totalnie zaszumione, kaszaniaste zdjęcie (ale z fajnym kadrem) pójdzie mi na okładkę ogólnopolskiego dziennika.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
jorge.martinez napisał/a:Czy nie dostrzegacie śmieszności w sztucznie pompowanych sporach i rywalizacjach?
Analog vs Cyfra
Pentax vs Canikon
Lampa vs Wysokie ISO
Amator vs Zawodowiec
Automatyka vs manual
Zoom vs stałka
Topowe aparaty dla reporterów vs budżetowe aparaty dla amatorów fotografii
Lubię puszki i szkła
perl napisał/a:ja nie mam aparatu ani za kilkanaście, ani ~dziesiąt tysięcy, tylko łeb na karku.
Chyba będę zmuszony polubić zimę....
smiena 8Ds , mir 17-50/2.8
Do tego nie potrzeba ISO-miliondziewięcet. Wystarczy tryb Tv i masz ostre, ale niedoświetlone zdjęcie. Czy da się to ładnie obrobić sprawdzisz sobie na komputerze.arQ napisał/a:btw. w moim GX-10 maks ISO to 1600, czasami przydałoby się dodać jeszcze jedno zero do czułośći: wyjdzie - ok, nie wyjdzie fota - trudno, do kosza pójdzie, natomiast jeśli mam mieć z ręki czas 2 - 3 sek to wiadomo na starcie, że będzie kicha z ostrością... a nóż widelec ziarno będzie akceptowalne...
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Gwiazdor napisał/a:tryb Tv i masz ostre
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Gwiazdor napisał/a:Za to nie rozumiem sensu "filtrów cyfrowych"
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Gwiazdor napisał/a:Efekty takiej korekty są różne
tomekkarol napisał/a:Otrzymujesz kaszkę będącą z grubsza odpowiednikiem ISO 51200-102400, a co z tym masz zamiar zrobić to inna bajka :)
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
Cytat@szuwar: ja zdałem sobie sprawę ostatnio, że społeczności się tworzą wokół wszystkiego
@szuwar: też chciałem coś mało istotnego kupić szalik czy inne majtki
@szuwar: wszedłem na net żeby zobaczyć cenę mniej więcej
@szuwar: i się okazało, że jest cała społeczność zbudowana naokoło tego
@szuwar: i maja fora
@szuwar: gdzie się wyzywają od chu*ów
@szuwar: to samo dotyczy lampki nocnej
RiddlerPL napisał/a:Jak ktoś nie potrzebuje czegoś to tego nie kupuje/nie używa.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
MCsubi napisał/a:Jednak skorzystałem z okazji Pułkownika (jeszcze raz ), by wypróbować K5. Jestem zauroczony tym, jak łatwo fotografuje się w warunkach, w których K200d wogóle bym nie wyjmował z plecaka.
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...