k100d + kit
CytatPamiętajcie, że im większa pojemność karty tym dłużej trwa zapis przy tej samej prędkości.
k100d + kit
k100d + kit
PENTAX K10D butelki: 18-55 kit, 50/1,4 + manuale M42: 50/2; 135/2,8; 200/4; Latarka: Sigma FLASH EF-500DG-SUPER + DYFUZOR, karty SDHC: sandisk 4GB Ultra II + 4Gb Extreme III
talent antyfotograficzny
K100D con SMC-K 135/2,5; SMC-M 50/2 e SMC-DA 18-55/3,5-5,6
Diax1b con Tessar 50/2,8
... e molto di piu
Grzegorz napisał/a:Witam ponownie,
Czy moglby mi ktos powiedziec czy ma w K100D zapis na jakakolwiek karte szybszy niz 4 sek (w przypadku zapisu RAWa. Wszyskie odpowiedzi co do szybkosci byly poki co podawane wbrew temu o co prosilem do K10D.
Kfan napisał/a:No nie, DS jbynajmniej Kadychą nie jest :(
K100D con SMC-K 135/2,5; SMC-M 50/2 e SMC-DA 18-55/3,5-5,6
Diax1b con Tessar 50/2,8
... e molto di piu
Nie oświece cie, bo sam nie do końca wiem dlaczego tak jest, ale podałem doświadczenie praktyczne - być może ma to związek z większą iloscią komórek pamięci do zaadresowania.Polar napisał/a:Gwiazdor
CytatPamiętajcie, że im większa pojemność karty tym dłużej trwa zapis przy tej samej prędkości.
Troche nie rozumiem Twojego wywodu bo po pierwsze co moze miec pojemnosc do predkosci zapisu a po drugie jesli piszesz "przy tej samej predkosci" to jak zapis moze trwac dluzej jesli predkosc zapisu nie ulega zmianie czegos nie rozumiem, oswiec mnie prosze
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Grzegorz napisał/a:Kfan napisał/a:No nie, DS jbynajmniej Kadychą nie jest :(
No tak starszy jest ale i jest modelem o stopien wyzej niz K100D. tak chcialem sie upewnic czy jest sens w przyszlosci zmieniac moje karty w celu przyspieszenia zapisu ale z tego co widze to dla 1 sekundy roznicy to raczej nie ma sensu. dzieki za linka
sprzęt:
szczegóły
talent antyfotograficzny
Polecam jest naprawdę szyki i SUPER!!! 2 GB!!argawen napisał/a:Goodrama
K-5, K 100d + Grip DICAIN/SMC-DA 18-55/SMC-FA 28-70/Sigma 70-300 APO II/METZ 58 AF-1/GOLDPHOTO YH324C + YH 430/POWERLUX FW-2 /Blendy ROTIN okrągłe 5w1, 110cm/Dyfuzor LIGHTSPHERE/Torba TAMRAC Pro 8/Plecak LOWEPRO,kubki,smycze,koszulki...
sprzęt:
szczegóły
Do we simply turn our heads and look the other way??
Photoblog: http://dphoto.pl
Pentax, because AF is not the most important thing in the world ;)
kidding ^^
mam 4 sztukivertiico napisał/a:Co innego to to ze watpie aby ktos z was mial 1-2 karty
Sandisk Ultra II - 1GB, 2GB, Goodram x100 - 2 GB, Pentagram HiSpeed Pro 1 GB( moja pierwsza karta). Wszystkie chodzą bez problemu. Najszybsza to Goodram, najwolniejsza Pentagram.vertiico napisał/a:Moze zrobimy tutaj ankiete popularnosci danej karty :)
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
talent antyfotograficzny