flz  Dołączył: 27 Cze 2007
18-55 , kit do kitu ?
Witam, jestem tutaj nowy wiec wypada sie najpierw przedstawic: Damian, narazie jestem na etapie zbierania $$ na k10d. :-) wiec tak pierwsze pytanie, odnosnie Kita wystarczy na poczatek do widoczkow? czy jest do k***? widzialem zdjecia testowe i na 18mm nie wygladalo zle, ale...:) Bedzie to moj jedyny przez jakies 2-3 miesiace obiektyw. Czy lepiej sie wstrzymac i zamiast kita kupic 10-20 sigme?!.
Glownie foce widoki dlatego zalezy mi na szerokim kącie.
z gory dziekuje i pozdrawiam flz

edit;
szukalem na forum :) nie bijcie.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Witaj flz, kit nie jest do kitu, to dobry obiektyw.
Nie chciałbym być nie miły, ale mógłbyś poczytać forum. Jest o tym obiektywie napisane bardzo dużo, choćby tu http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=4074

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
flz napisał/a:
Czy lepiej sie wstrzymac i zamiast kita kupic 10-20 sigme?!.
Kit nie jest do kitu, ale do widoczków lepsza chyba Sigma. Jest po prostu szersza.

Zdano Wiatm! dzieki za szybko odpowiedz, slabo szukalem :-(
jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam...

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Jeśli widziałeś zdjęcia, to sam sobie powinieneś i były w porządku, to czego jeszcze chcesz?

A jak jedyny na 2-3 miesiące, to chyba jednak nie na tak długo.

argawen Sigma napewno lepsza tylko chodzi o to ze, jesli chcialbym brac z sigma to musial bym czekac kolejne pare miesiecy...a ja juz nie moge wytrzymac :) dlatego ten temat, czy kitem da sie pofocic widoczki. Dzzyieki szybkiej odpowiedzi, wiem ze mozna. :) dzieki wielkie
pozdrowiona flz

[ Dodano: 2007-06-27, 18:53 ]
lipalipski zgadza sie ale chyba od tego jest forum, zeby sie upewnic, dowiedziec itp...;)

flz napisał/a:
dlatego ten temat, czy kitem da sie pofocic widoczki.
Pewnie, że sie da. Nawet nieźle wychodzi.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
flz napisał/a:
argawen Sigma napewno lepsza tylko chodzi o to ze, jesli chcialbym brac z sigma to musial bym czekac kolejne pare miesiecy...a ja juz nie moge wytrzymac :) dlatego ten temat, czy kitem da sie pofocic widoczki. Dzzyieki szybkiej odpowiedzi, wiem ze mozna. :) dzieki wielkie
pozdrowiona flz

No ale sam sobie odpowiedziales... Kup Body + Kit i zbieraj na co chcesz...

dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Bedzie kit na razie + sigma za pare miesiecy.
pozdrawiam flz

Jasne, że się da. A jak masz czekać parę miesięcy, to bierz z kitem i czekaj już tylko na nowe słoiki.

lipalipski napisał/a:
czekaj już tylko na nowe słoiki.
Ale w zapowiedziach chyba nic nie ma szerokiego. Nie liczę 16-50/2.8, bo to raczej standardowy zoom z wysokiej półki.

argawen napisał/a:
lipalipski napisał/a:
czekaj już tylko na nowe słoiki.
Ale w zapowiedziach chyba nic nie ma szerokiego. Nie liczę 16-50/2.8, bo to raczej standardowy zoom z wysokiej półki.

Napisałem nowe, w sensie -kup z kitem, a potem (czekaj=zbieraj) na (nowe=te, których jeszcze nie masz, a chcesz kupić -czyli nowe dla Ciebie) słoiki. :-)

lipalipski napisał/a:
Napisałem nowe, w sensie.....
tak to jest, jak się niedokładnie czyta :oops:

Skocz do: