ten plaszczak nie budzi takich kontrowersji jak ciało K-01
na razie ? jak się okaże że daje świetny obraz będą peany radości i hymny uwielbienia... gorzej jak wypadnie przeciętnie chociaż za cenę ok. 569,00 zł chyba warto go brać...
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
Bez evf czy wizjera nie dla mnie, przez lata nie nauczyłem się kadrować na zombie (pomijając tlr) mimo prób i chyba już tak zostanie. A aparat, jak aparat...
Raczej mało prawdopodobne,choćby z tego powodu,że układ optyczny jest taki jak w Limitedzie. Nooooo ale zaraz będzie płacz rozpaczy o średnicę mocowania filtrów i brak pierścienia przysłon
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
soczewki też są z Limiteda czy tylko pozostał układ ?
* 40 Ltd 2.8 od 1599,00 zł (ceneo na dzień 05.02.2012)
* 40 2.8 XS ok. 569,00 zł (accord-foto.pl na dzień 05.02.2012)
jestem optymistą, ale w to że będzie to to samo, nie uwierzę, za napis LTD tyle się nie płaci, to nie Canon czy Leica nawet jeśli oszczędzą na bagnecie z plastiku, czy obudowie - tysiaka nie przeskoczą...
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
Co sądzisz o wyglądzie k-01
Podoba mi się
Ujdzie w tłoku
Brzydal
A co to ma za znaczenie? Ilu z głosujących stać, żeby dla zachcianki kupić sobie te zabawke? 3%? 5%? Jedna osobe? Co z tego, ze w ankiecie wyjdzie ze jestesmy zachwyceni lub zniesmaczeni wygladem aparatu, skoro moc nabywcza portfela glosujacych jest znikoma.
645D tez sie moze podobac lub niepodobac - co z tego - ilu z Was go kupilo?
Coś dziwna ta polska cena ... w B&H-u wyceniają go na 250$ ... a kupując go w kicie z K-01 wychodzi za 150$. Czy przypadkiem sklep typu AccordPhoto nie wziął tej ceny z różnicy pomiędzy K-01 a K-01+DA40xs ?
Ale to nie jest badanie marketingowe. Ma wyważyć głosy za i przeciw.
tref napisał/a:
Zauważ tylko,że K-01 jest w zasięgu możliwości finansowych "Kowalskiego" i jest alternatywą dla lustrzanki która nie ma rozwiniętej na kilka/kilkanaście obiektywów,korekcji AF
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
K-01 jest w zasięgu możliwości finansowych "Kowalskiego"
645d też - jeden nowy tani samochód/10m2 mieszkania mniej
no ale jeszcze trzeba by jakieś lensy dokupić
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
Ale może kiedyś kupi.
Dwa lata temu bym Cie wyśmiał, jakbyś mi powiedział, że za 24 miesiące będę posiadaczem K-5 i z-1p równocześnie ;) a tu popatrz....
A znaczenie może ma takie, że dużo osób wiesza psy na wyglądzie tego aparatu - sam jestem ciekaw jak wyjdzie ankieta, mnie się żółty bardzo podoba i pewnie kiedyś jak już pisałem w jednym z tematów kupię używkę, jak stanieje. Taka fanaberia ;)
Ja znam.
Multipla nie podoba mi się, ale kolega chwali ją za wygodę i funkcjonalność.
Zresztą trudno siedzieć w samochodzie i równocześnie podziwiać jego sylewetkę. Do tego trzeba mieć naprawdę duże lustro.
Głosowałem na tak, ale jestem w tej materii trochę dziwny, podoba mi się na przykład aparat Compass.