Co sądzisz o wyglądzie k-01
Podoba mi się
50% Complete
98 (50%)
Ujdzie w tłoku
25% Complete
49 (25%)
Brzydal
24% Complete
47 (24%)

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
Ciekawi mnie, jakie będą wyniki... Długa ta ankieta, 20 dni do końca jeszcze :-/

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
Wzorowałem się na Hiczkoku. Na początek trzęsienie ziemi a za 20 dni........ ;-)

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
andybond napisał/a:
a za 20 dni........ ;-)

ankieta na temat DA 40 XS ? :-D

arQ napisał/a:
ankieta na temat DA 40 XS ?

arQ,akurat ten plaszczak nie budzi takich kontrowersji jak ciało K-01 ;-)

andybond napisał/a:
ten plaszczak nie budzi takich kontrowersji jak ciało K-01

na razie ? jak się okaże że daje świetny obraz będą peany radości i hymny uwielbienia... gorzej jak wypadnie przeciętnie ;-) chociaż za cenę ok. 569,00 zł chyba warto go brać...

ziemo  Dołączył: 28 Gru 2008
Bez evf czy wizjera nie dla mnie, przez lata nie nauczyłem się kadrować na zombie (pomijając tlr) mimo prób i chyba już tak zostanie. A aparat, jak aparat...

arQ napisał/a:
gorzej jak wypadnie przeciętnie

Raczej mało prawdopodobne,choćby z tego powodu,że układ optyczny jest taki jak w Limitedzie. Nooooo ale zaraz będzie płacz rozpaczy o średnicę mocowania filtrów i brak pierścienia przysłon ;-)

andybond napisał/a:
układ optyczny jest taki jak w Limitedzie

soczewki też są z Limiteda czy tylko pozostał układ ? :mrgreen:

* 40 Ltd 2.8 od 1599,00 zł (ceneo na dzień 05.02.2012)
* 40 2.8 XS ok. 569,00 zł (accord-foto.pl na dzień 05.02.2012)

jestem optymistą, ale w to że będzie to to samo, nie uwierzę, za napis LTD tyle się nie płaci, to nie Canon czy Leica ;-) nawet jeśli oszczędzą na bagnecie z plastiku, czy obudowie - tysiaka nie przeskoczą...

arQ napisał/a:
* 40 2.8 XS ok. 569,00 zł (accord-foto.pl na dzień 05.02.2012)

arQ, dzięki za info :-B już zaczynam zbierać pieniądze :mrgreen: Kolejny obiektyw po Unlimitedzie z serii must have :mrgreen:

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Cytat
Co sądzisz o wyglądzie k-01
Podoba mi się
Ujdzie w tłoku
Brzydal
A co to ma za znaczenie? Ilu z głosujących stać, żeby dla zachcianki kupić sobie te zabawke? 3%? 5%? Jedna osobe? Co z tego, ze w ankiecie wyjdzie ze jestesmy zachwyceni lub zniesmaczeni wygladem aparatu, skoro moc nabywcza portfela glosujacych jest znikoma.

645D tez sie moze podobac lub niepodobac - co z tego - ilu z Was go kupilo?

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
Coś dziwna ta polska cena ... w B&H-u wyceniają go na 250$ ... a kupując go w kicie z K-01 wychodzi za 150$. Czy przypadkiem sklep typu AccordPhoto nie wziął tej ceny z różnicy pomiędzy K-01 a K-01+DA40xs ?

Ale to nie jest badanie marketingowe. Ma wyważyć głosy za i przeciw.
tref napisał/a:

Zauważ tylko,że K-01 jest w zasięgu możliwości finansowych "Kowalskiego" i jest alternatywą dla lustrzanki która nie ma rozwiniętej na kilka/kilkanaście obiektywów,korekcji AF ;-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
andybond napisał/a:
K-01 jest w zasięgu możliwości finansowych "Kowalskiego"

645d też - jeden nowy tani samochód/10m2 mieszkania mniej ;-)

no ale jeszcze trzeba by jakieś lensy dokupić :mrgreen:

joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
nie przesadzajmy ten Pentax z 40 to cena lustrzanki entry level z kitem konkurencyjnych systemów

danpe_
[Usunięty]
tref napisał/a:

Ale może kiedyś kupi.
Dwa lata temu bym Cie wyśmiał, jakbyś mi powiedział, że za 24 miesiące będę posiadaczem K-5 i z-1p równocześnie ;) a tu popatrz....

A znaczenie może ma takie, że dużo osób wiesza psy na wyglądzie tego aparatu - sam jestem ciekaw jak wyjdzie ankieta, mnie się żółty bardzo podoba i pewnie kiedyś jak już pisałem w jednym z tematów kupię używkę, jak stanieje. Taka fanaberia ;)

żółty zdecydowanie jest faworytem na tym forum :) w końcu jak szaleć to nie z czarnym... :-D

DeTe  Dołączył: 14 Maj 2008
arQ napisał/a:
żółty zdecydowanie jest faworytem na tym forum :) w końcu jak szaleć to nie z czarnym... :-D

Hihi, coś w tym jest :mrgreen: Zupełnie nieświadomy tej zasady kupiłem ostatnio kremowo-żółte I-10 :-P

D@dik  Dołączył: 06 Cze 2008
Jedrus68 ujął piękno tego aparatu najtrafniej ;-) Hmmm... nie znam osobiście nikogo, kto ma multiplę...

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Ja znam.
Multipla nie podoba mi się, ale kolega chwali ją za wygodę i funkcjonalność.
Zresztą trudno siedzieć w samochodzie i równocześnie podziwiać jego sylewetkę. Do tego trzeba mieć naprawdę duże lustro.
Głosowałem na tak, ale jestem w tej materii trochę dziwny, podoba mi się na przykład aparat Compass.
:-)

janek_wu  Dołączył: 26 Maj 2008
a_czacha napisał/a:
Głosowałem na tak, ale jestem w tej materii trochę dziwny, podoba mi się na przykład aparat Compass. :-)
A_czacha, ten Compass to niezły odjazd. A mówią że małoobrazkowy aparat nie może być kieszonkowy. :mrgreen:
Do końca ankiety tylko 3 dni, głosować, głosować!

Skocz do: