K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
GX20 , Fuji s6500,Canon G2 IR ,Jenoptik IR
Zenit ET
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
k-5+Pentax/Tamron 18>200
White napisał/a:Ja bym to sporo rozjaśnił do wydruku.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
White napisał/a:Mnie się wydaje, że skoro masz wysyłać w sRGB to w softproofingu powinieneś zaznaczyć preserve RGB numbers.
White napisał/a:Wydaje mi się, że coś tam może być widoczne oglądając odbitkę w dobrym świetle dziennym,
White napisał/a:Ja bym to sporo rozjaśnił do wydruku.
White napisał/a:Tutaj trzeba już się posłużyć wiedzą, że papier nie świeci,
k-5+Pentax/Tamron 18>200
plwk napisał/a:Zależy jak do tego lab podchodzi. Robiłem na próbę w jednym labie rozjaśnione i okazało się, że zdjęcia dostałem tak jasne jak pliki.
andybond napisał/a:Nie wiem czy to jest wyjście,bo po to jest profil icc,żebym sobie zrobił symulację na monitorze.
andybond napisał/a:Niech sobie P.Bartek spokojnie przejrzy maszynę i oprofiluje ponownie.
White napisał/a:Właśnie symulację tylko. Każdy lab różnie działa lepiej skupić się na jednym i go "rozgryźć".
k-5+Pentax/Tamron 18>200
White napisał/a:andybond, czyli ten zeskanowany motyl jest Zbyszka?
White napisał/a:Dowiedz się jakie to są maszyny i papiery.
White napisał/a:Tam gdzie zlewają się cienie coś może nie daje rady?
White napisał/a:Tak miałem z labem Agfy. Po prostu maszyna miała bardzo małe możliwości, ale doczytałem to dopiero w jej opisie technicznym.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Ekajana napisał/a:Jedyny minus to taki, że jak się chce swój kadr to trzeba samemu ciąć a mnie to średnio idzie - co jakiś czas zniszczę zdjęcie![]()
Cytatastanawiam się, czy jednak zaufać laborantowi i odhaczać "z korekcją".