denvi napisał/a:A co jest nie tak z "dzień dobry" poza ryzykiem, że komuś akurat mogło się przytrafić coś niedobrego ?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
CytatStare, pry, listen, eavesdrop. Die knowing something. You are not here long.
CytatGap się, szpieguj, słuchaj, pod-słu-chooj*. Umrzyj, wiedząc coś [rozumiejąc]. Nie będziesz tu długo.
CytatA Wy kim jesteście?
Niestety historia tego wyodrębnienia jest jednoznaczna.espresso napisał/a:W dodatku próba podjęta przez nestora rodzinej fotografii mająca na celu wyodrębnienie fotografujacych z duszą/powołaniem artystycznym nie koniecznie musi się kojarzyć z piktorealizmem.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
Pewnie wszystko zalezy z jakich srodowisk sie wywodzimi, ale ja to slowo slyszalem dotad tylko i wylacznie z ust prezenterow glownych wiadomosci i totalnych laikow, ktorzy zapytani wprost, nie byliby w stanie wymienic trzech fotografow/-ikow, jak tam kto woli. Zaden ze znanych mi czlonkow zwiazku, ktory ma to slowo w nazwie, nie uzywa go w rozmowie o innych czlonkach.espresso napisał/a:Jednak zdaje się że najbliższe naszemu językowi jest określenie fotografik
pozdrawiam,
dzerrry
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
pozdrawiam,
dzerrry
120 | 135 | APS-C
Tak naprawde, to jest chyba tak naprawde jedyny naprawde negatywny wplyw cyfry na rzeczywistosc. Cyfra otworzyla na osciez wrota do tych wszystkich patologii, ktore wymienilem powyzej. Kiedys tez byli sprzetowcy, grain-peeperzy, testerzy, ale czynnosci konieczne do praktykowania sprzetyzmu byly na tyle skomplikowane, ze wykonywali je naprawde najbardziej zdeterminowani osobnicy pokroju Czarka z pl.rec.foto, a i droga konieczna do opanowania tych umiejetnosci byla na tyle dluga, ze te osoby sila rzeczy nabieraly pewnego autorytetu i mogly wystepowac z pozycji guru.jorge.martinez napisał/a:Bo zepsuli nam fotoamatora.
pozdrawiam,
dzerrry
120 | 135 | APS-C
pozdrawiam,
dzerrry
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
120 | 135 | APS-C
jorge.martinez napisał/a:[...]
Proces od zdjęcia po wykończoną odbitkę umarł. Jeśli fotoamator kończy swoje fotografowanie na wyzwoleniu migawki, to nie dziwne że całość ginie w morzu nijakości i przeciętności.
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
pozdrawiam,
dzerrry