koczy.info - moja fotografia uliczna
Zadałem na forum pytanie o noszenie aparatu z dużym (mam 80-litrowy) plecakiem i ktoś mi odradził wpinanie kabury w pas biodrowy motywując to możliwością zabrudzenia przy stawianiu plecaka na ziemię.wawer1 napisał/a:A w góry testowałem top load'a wpiętego w pas biodrowy plecaka - trochę latał i utrudniał np. chodzenie po skałach...
Parowóz, widziałem parowóz!!!
modern art = i could do that + yes, but you didn't
K-5 , z małą szklarnią
ME Super
Ricoh CX-2
Canonet GIII QL 17
Sonny napisał/a:
A co do zamykania aparatu w szczelnych workach to mija się to z celem bo zamkniesz aparat z tak samo wilgotnym powietrzem jakie jest na zewnątrz i nie będzie różnicy. Worki takie będą chronić wtedy gdy aparat wpadnie do wody a nie przed wilgocią w powietrzu która jest wszędzie.
K-5 , z małą szklarnią
ME Super
Ricoh CX-2
Canonet GIII QL 17
Sonny napisał/a:tak ale takie woreczek nie wyciąga wilgoci w nieskończoność
z tego co wiem to trzeba te woreczki w piekarniku podgrzewać jak już wciągną wilgoć. a po jednym dniu i kilku otwarciach worka te kryształki które są w tych woreczkach stracą zdolność pochłaniania wilgoci.
Nie wierze że po kilku dniach przy wilgotności prawie 100% i kilku otwarciach tego worka w środku nie będzie wody pary wodnej tak samo jak nazewnątrz