maczy napisał/a:Jeśli stanie na tym, że mam kupić teraz BC-700 + Enelopy
maczy napisał/a:Jeśli stanie na tym, że mam kupić teraz BC-700 + Enelopy czy inne wynalazki, to chyba się zdrowo wkurzę - wybrałem K-x'a (a nie K-r'a!) właśnie m.in. dla akumulatorów AA.
maczy napisał/a:Ruszać to w ogóle?
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
maczy napisał/a:Zapakowane w zakupionym z K-x'em pudełku baterie Energizer Ultimate Lithium zaskoczyły mnie pozytywnie, one stanowiły pierwsze źródło zasilania mojej nowej zabawki. Zrobiłem na nich ok. 650 zdjęć, z których spora część stanowiła te robione z lampą. Wynikiem byłem zachwycony, a ponieważ doświadczenia z S5600 wskazywały, że na akumulatorach robi się więcej zdjęć, niż na bateriach,
73 dla wszystkich
Wulfel
K200,K-5,Pentax,Tamron,Sigma,Vivitar
maczy napisał/a:wybrałem K-x'a (a nie K-r'a!) właśnie m.in. dla akumulatorów AA
CytatPoprawcie mnie, ale wydaje mi się, że K-r może działać na akumlatorkach AA.
Obecnie: Pentax K-1 + Pentax K-S2 + Pentax 100 mm f/2.8 D-FA WR Macro + SMC Pentax-F 17-28mm F3.5-4.5 Fish-Eye + różne ciekawe manuale (np. Tamron Adaptall-2 (54B) 300mm F5.6)
K-5 + Unlimited | MZ-7 + A50/1.7| Fisza, Pentacon Prakticar 28/2.8 (PK), Sy 85/1.4, TA2 90/2.5(macro) + TA2 TC2x, TA2 SP 35-210/3.5-4.2(makro), | S5IS
Artiip napisał/a:Takie krótkie laickie wyjaśnienie czemu ci te aku działają z małpką: wyobraź sobie jakiś stary zdarty akumulator samochodowy podczas zimy. Włączysz radio i co? Działa.
Ale już z odpaleniem auta będziesz miał duży problem. Bardzo podobnie jest z "super pojemnymi" i używanymi akumulatorkami AA.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pentax K-5 Tamron 17-50 F2,8 Sigma 70-200 F2,8 Pentax DA 18-55 WR Pentax-M 50 F1,4 Pentax AF-540
python28 napisał/a:Ale o co tutaj tyle gadania? Komplet enelopów (jak miałem k-x) kupiłem za 26 zł naprawdę jest nad czym tyle się rozpisywać?
- racja, dlatego polecam do używania ładowarki czterokanałowe, które zapewniają pełną kontrolę nad zestawem akuulatorów. Poza tym takie ładowarki zazwyczaj mają dodatkowe przydatne funkcje jak choćby pomiar pojemności, przydatny przy kompletowaniu zestawów o zbliżonych paramertach. Trochę na ten temat swego czasu napisałem tu:plwk napisał/a:więc jeśli choć jedno ogniwo jest słabsze to cały zestaw nie wyrabia
zipzip napisał/a:Poza tym takie ładowarki zazwyczaj mają dodatkowe przydatne funkcje jak choćby pomiar pojemności, przydatny przy kompletowaniu zestawów o zbliżonych paramertach.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pentax AF 360 FGZ->>K-50
Fujifilm XT-1, XF 10-24 F/4 R OIS, XF 18-135 F/3.5-5.6 R LM OIS WR, XF 60 F/2.4, XC 50-230mm F/4.5-6.7 OIS, Panasonic LX-100
Moje fotki : http://500px.com/6sycamor