Witajcie
Ponieważ dylemat mam podobny do powyższych nie chcę tworzyć kolejnego wątku i bezczelnie podpinam się pod istniejący.Trochę boje się pytać z obawy o bycie zakrzyczaną i posądzoną o lenistwo bo wszystko teoretycznie można znależć na forum co też uczyniłam.Problem w tym,że im więcej czytam tym bardziej jestem zdezorientowana.Mam dość specyficzne hobby,mianowicie modowe lalki kolekcjonerskie które to też fotografuję.
Widac to np tu;
http://www.flickr.com/pho...in/photostream/
Wymagań nie mam dużych,potrzebna mi jedna lampa zewnętrzna do doświetlenia scenografii,np przy użyciu flash softbox'a.Nie chcę wydawać 200 funtów na lampę,przynajmniej na razie bo i tak jej w pełni nie wykorzystam.Waham sie pomiędzy YONGNUO 560 II za 55 f a Metz 36 AF-4 za 75 f obydwa zlokalizowane w UK.Mam Pentaxa Kx i k100D ale uzywam tylko tego drugiego,bo pierwszy nie spełnia moich oczekiwań (albo ja nie potrafie się z nim dogadać).Oprócz manualnej Mirandy (poleguje w większości w szufladzie) żywam obiektywów AF.Który wybrać?Pierwotnie byłam już zdecydowana na pierwszy,dopóki nie zaczytałam się w Wasze dyskusje na forum...
Pozdrawiam ciepło.
skoro milosc jest slepa,dlaczego seksowna bielizna jest taka popularna?