pool80  Dołączył: 03 Sie 2010
moja matownica jest taka se. A ziarno główki zapałki lepiej widziałem niż bez niej. Bedzie siedzieć na K-X muszla bo jest lepiej. A że nie dorównuje do wizjerów z analogów to nie zaprzeczam.

pyciar  Dołączył: 29 Cze 2007
a jakiś okularnik mógłby się podzielić swoimi spostrzeżeniami z użytkowania? w mojej k-m korekta dioptri średnio pomaga i muszę spoglądać przez okular a że mam spore oprawki (i nos) to jest nieco niewygodnie. pomyślałem że taki odstający nieco wizjer trochę mi pomoże

korniszon  Dołączył: 02 Mar 2012

Sebastian  Dołączył: 19 Kwi 2006
pyciar, próbowałem O-ME53 u znajomego, z okularami to jest porażka w/g mnie, obraz większy ale nie widzę parametrów wyświetlanych na dole w wizjerze.

greentrek  Dołączył: 14 Sie 2012
A jak się O-ME sprawdza w roli normalnej muszli, czyli odcięcie światła bocznego? Porównanie ze standardową muszlą FR, która jest chyba tylko po to by sobie łuku brwiowego nie rozbić o body :-? Może lepiej kupić Marumi?
Póki co radzę sobie... dla żartu przymierzyłem muszelkę zdjętą z N F601, kawałek gumki bez żadnych sanek... pasuje, nie idealnie ale trzyma się :lol:
Plusy:
- odsunięcie oka o dobry centymetr od body
- idealne odcięcie światła bocznego
- pełna widoczność w wizjerze
- jeszcze ją mam :-D
Minusy:
- na pewno kiedyś zgubię [chyba że przykleję, ale nie wiem czy gumę cokolwiek utrzyma]

Skocz do: