jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
paradziqs napisał/a:
w ktorej zmieszcza sie trzy obiektywy..

Masz tyle szkieł? Z trzema kaburami przy pasku to będziesz wyglądać jak Rambo :-)

Może tu coś znajdziesz dla siebie? http://mekko.pl/produkty/...kie-i-futeraly/

Faktem jest że limit muszą wyznaczać Sigmy 10-20 i 85. 50mm nie jest tak wielki, prawda?

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
Czasem używam pasa Lowepro i futerałów.

Plusy:
Szerokie, sztywne, dobrze wyprofilowane i dzięki temu cholernie wygodne nawet zapakowane kilkoma kilogramami szkieł. Futerały Lowepro to też inna bajka niż to coś co sigma daje gratis.

Minus:
Taki jak z szelkami na aparat - wygląda się jak baran. Ubieram to raczej do lasu i między ludźmi się nie pokazuję :-P

BAN paradziqs  Dołączył: 05 Sie 2009
jorge.martinez, majac 4 obiektywy ile trzeba miec sakw? ja uwazam ze 3 beda odpowiednie.. sciagasz z body obiektyw, wrzucasz do pustej, wyciagasz nowy i podpiasz pod body..

[ Dodano: 2012-03-29, 16:00 ]
Cytat
Faktem jest że limit muszą wyznaczać Sigmy 10-20 i 85

zwlaszcza 85..
50 jest podobna wymiarami do 10-20 (tak na oko mi sie wydaje)..

paradziqs no a nie masz 2 aparatów?

nemo napisał/a:
Taki jak z szelkami na aparat - wygląda się jak baran.

nemo, czyli Ty dwa apraty bys nosil tak zwyczajnie na paskach tak? albo np na szyji jeden obijacy sie o drugi...
rozumiem..
ja jednak wole zadbac o wygode + kregoslup..

Mnie wkurza chodzenie z aparatem z lampą, a co dopiero latanie z dwoma. Coś na dodatkowe obiektywy to dobra opcja. W warunkach bojowych radziłem sobie zakładając marynarkę ;-) Jednak Sigma 10-20 jest na takie zabawy za duża.

paradziqs, coś Ty taki spięty? Wyluzuj bo Ci żyłka pęknie :-)

jorge.martinez, faktycznie na upartego mozna to zrobic z dwoma sakwami, przy zmianie wpierw wypiac obiektyw, wyciagnac druga reka obiektyw z sakwy, odlozyc odpinany obiektyw do sakwy, i na spokojnie podlaczyc drugi obiektyw..

[ Dodano: 2012-03-29, 16:08 ]
jorge.martinez, i w kiszonke na chusteczke wlozyc sigme 85 ;) fajnie to musi wygladac..

[ Dodano: 2012-03-29, 16:09 ]
nemo, to pewno przez antybiotyki...

Jedno co ci mogę doradzić, to zrezygnuj z pomysłu futerałów sigmy. Te wąskie szlufki powodują, że całość dynda. SlipLock to naprawdę niezły pomysł. Szybki montaż i demontaż na każdym pasku.

nemo, dzieki, zainteresuje sie tym.. czyli kupujemy same sakwy... to moze sie okazac tanszym rozwiazaniem...

Lepiej wypróbuj. Denerwujące jest też to ile miejsca zajmują same futerały...

nemo, szkoda ze tak daleko do Łodzi mam.. gdyby targi odbywaly sie w Szczecinie-poznaniu..
a tak to niestety wszystko sie kupuje bez wstepnych ogledzin..

Polecam allegro, rzadko pojawiają się w licytacjach używane, ale ja wyrwałem kilka za pół ceny.

Skocz do: