aflinta napisał/a:Zawsze mnie fascynowało ile trudu ludzie sobie zadają by zainstalować windowsa, skonfigurować go, porobić jakieś kopie, poużywać, po pół roku format i od nowa. Czasem jeszcze uda im się jakieś dane stracić :) Zastanawia mnie czy ktoś ma przy tym wszystkim jeszcze czas na pracę przy komputerze?
bEEf napisał/a:
W ogóle większość "optymalizacji" opisanych wyżek, jeśli działa, to raczej na psychikę użytkownika. Wyłączanie automatycznych aktualizacji jest wręcz szkodliwe i nie rozumiem, jak można coś takiego polecać.
sołtys, jeśli chcesz posłuchaj rady człowieka, który korzysta z komputera 18 godzin na dobę i uważa, że system przede wszystkim ma działać i pozwalać uruchamiać programy, to... zainstaluj, poustawiaj podstawowe "ficzery" jak Ci pasują (menu start itp) ustaw sobie fajną tapetkę i... zostaw wszystko w spokoju jak jest. Ja tak robię i system działa mi zawsze szybko i stabilnie.
dziękuję za uwagę
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
lipalipski napisał/a:
Odpowiedź. W zeszłym miesiącu instalowałem XP na nowym lapku koleżanki. Wszystko, łącznie z konfiguracją, dostosowaniem do jej potrzeb i ściągnięciem łulepszeń oraz niezbędnych programów zajęło mi około godziny. Jeśli go nie zaświni, to nie sądzę, abym musiał poprawiać po pół roku.
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, zatem
jeżeli nie ma rozwiązania to nie ma problemu.
CytatPrawie... nie liczac tych backdoorow przez ktore Wielki Brat patrzy co masz na hardzielku -
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
aflinta, ubiegłeś mnie, OS/2 to najlepszy sytem jaki miałem okazję używać. Tylko go fatalny marketing i szefostwo IBM wykosiło z rynku na własną prośbę.aflinta napisał/a:przesiadłem na OS/2 :) Kto nie używał niech żałuje, bo środowisko graficzne w pełni zorientowane obiektowo było naprawdę genialne (dziedziczenie właściwości folderów przez potomków, możliwość indywidualnej konfiguracji widoków każdego z folderów, to samo z aplikacjami, dowiązania dynamiczne), potem doszło jeszcze naprawdę działające rozpoznawanie mowy - dla mnie w zasadzie ideał. Rynek jakoś nie docenił, bo oczekiwał windowsa, OS/2 delikatnie wyprzedził swoją epokę i został w zasadzie tylko historią.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Szczęśliwi czasu nie licząlipalipski napisał/a:Niech będzie, że całość trwa nawet 10-20 minut dłużej (nie spędzałem czasu z zegarkiem tylko z koleżanką)
Ż jest P... p.