słoiki z pokrywkami..
K-r,t17-50,smc-f50/1.7,P50-200,S10-20,tak135,dcr250,44m-4,w10, marumi cpl 67mm
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
mcgyver napisał/a:na Wieprzka albo na Tanew
maregoc napisał/a:
Na Wieprzu - w części roztoczańskiej niestety nie można przepłynąć przez teren Parku - jakieś kuriozum dla mnie zupełnie nie zrozumiałe.
, bez sensu. Kto Cię przywiezie z kajakiem z powrotem do autka? Dmuchanie tą samą trasą dwa razy trochę bez sensu. Chyba, że wody stojące Cię interesują?volender napisał/a:Z resztą zastanawiam się, jaki kajaczek można za rozsądną cenę kupić
Poważnie. Jakoś nie zauważyłem. Zwłaszcza Rawkę polecam (dopływ Bzury). Bobry robią robotę.Robert napisał/a:Taka rzeka jest "sprzątana" - usuwane są zwalone drzewa i inne przeszkody
Robert napisał/a:Dodatkowo pływający kajakami niszczą gniazda tarłowe w płytkich żwirowych rzeczkach. Ryby uciekają w dolne odcinki rzek, gdzie mają gorsze warunki bytowania.
Nie wspominam o hałasie, zaśmiecaniu bo to tylko kolejni użytkownicy wód, wędkarze czy spacerowicze nie są pod tym względem lepsi.
denvi napisał/a:Poważnie. Jakoś nie zauważyłem.
denvi napisał/a:
Litości, brzegów rzek też nie regulujmy, nie czyśćmy, a jak wyleje to i tak wina Tuska. W ogóle to bym przebrzydłej plagi ludziów z ich legowisk nie wypuszczał, albo jakiś odstrzał zarządził.
Robert, dla Ciebie, kocham domorosłych eko-filozofów.
maregoc napisał/a:Ale jeśli już to brak w tym zakazie logiki.
Robert napisał/a:"Strażacy oczyścili rzekę ze znajdujących się w wodzie niebezpiecznych przedmiotów"
denvi napisał/a:Dmuchanie tą samą trasą dwa razy trochę bez sensu.
CytatTylko Zdrowe Ryby Płyną Pod Prąd ..
i jak zwykle pojawia sie znikad grzegorzgr ze swoimi madrosciami..
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
"Pokaż mi swoje zdjęcia a powiem Ci kim jesteś..."
słoiki z pokrywkami..
K-r,t17-50,smc-f50/1.7,P50-200,S10-20,tak135,dcr250,44m-4,w10, marumi cpl 67mm