lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
No to gratulacje z wyboru sprzętu. Niech Ci służy na zdrowie.

eretico  Dołączył: 18 Wrz 2006
Dzięki:)

goldenSo  Dołączył: 01 Cze 2007
To co się telepie to najczęściej jest czujnik pion/poziom. Latanie w te i nazad to jego przeznaczenie.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
goldenSo napisał/a:
To co się telepie to najczęściej jest czujnik pion/poziom. Latanie w te i nazad to jego przeznaczenie.

Oj raczej nie. Czujniki stabilizacji to sa bardzo male "przyspeszeniomierze" o ile wiem.... Zreszta w k10 telepalo mi sie tylko w jedna strone, a powinno w 3ech albo w 4ech (rotacja)

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
Alkos wydeje mi się że goldenso chodziło o czujnik orientacji aparatu (w pionie i poziomie) ale mimo wszystko chyba aż tak się nie telepie

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
ano racja :-) :oops:

chomik  Dołączył: 16 Sty 2007
to (chyba) rtęciowe czujniki (przechyłu) - w szklanej rurce 3 elektrody i odrobinka ciekłego metalu (rtęć), to wszystko zamknięte sprytnie w obudowie scalaczkowej

jotbe
[Usunięty]
W tej kwestii robię i myślę jak lipalipski. Dodam tylko, że mój K10 nie zetknął się jeszcze z żadnym futerałem. Zastępuje go czapka z cienkiego polaru i tak sobie podróżuje w plecaku. Czasami mocuję go przemyślnie na klacie łącząc z paskami plecaka coby się nazbyt nie telepał i pasek nie uwierał nazbyt w szyję. Jest to super wygodne i praktyczne, gdyż zawsze jest pod ręką, a jednocześnie bardzo ryzykowne gdyż w przypadku zaliczenia gleby może się roz... . Chociaż też nie byłbym tego tak pewien.
Nie jest to na pewno powód do chwały, ale mi ostatnio z impetem (idąc chciałem go zabrać ze stołu ogrodowego takiego z listewek - złapałem za aparat ale pasek zaczepił o deskę) rąbnął o beton, aż lampa się otworzyła i przestał działać(tzn. nie chciał się włączyć). Pełen przerażenia zacząłem go oglądać i .... wyobraźcie sobie, że udało mi się. Upadł na dolny róg korpusu. Żadnych uszkodzeń zewnętrznych aparatu i obiektywu, a po wyjęciu i ponownym włożeniu akumulatorka uruchomił się. Minęło już trochę czasu i jest wszystko ok!
Wszystkim nie życzę takich przygód, a jednocześnie życzę tyle szczęścia i tak mocnego sprzętu.

Polar  Dołączył: 12 Mar 2007
Moj sie chyba popsul bo przestalo sie w nim cokolwiek telepac.

Skocz do: