diplodok napisał/a:na I komunii mojego syna fotografowala i filmowala ekipa z firmy fotovideojanik...
kamerzysta i dwoch fotografow wykonali kawal spartaczonej roboty. wiekszosc rodzicow jest zalamana zdjeciami i filmem i myslimy o jakiejs reklamacji.
zdjecia ze swiecacymi nosami, plamami na twarzach, kazdy fotograf mial ustawiony inny balans bieli, ale to nic bo i tak zdjecia przechodza z sinego, poprzez rozowy do zielonego. zdjecia indywidualne zamiast robic w pieknym przykoscielnym ogrodzie (godzina 18 piekne slonce) robione w salce na tle brazowej marmurkowej plachty (wiekszosci kojarzy sie jednoznacznie). film bez zadnego montarzu, z krzywo trzymana kamera i trzesacymi sie ujeciami.
a te wszystkie przyjemnosci za cale 80zl
wiec z calego serca odradzam te firme!
kto jest bez winydiplodok napisał/a:montarzu
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
ma Pan do tego prawo.janio8 napisał/a:Nie zgadzam się z Pana opinią
paweł p napisał/a:zdjęcie z pół metra, szeroki kąt, lampa na wprost i nieostre. odpowiedź na reklamacje - no przecież jak mam zrobić lepiej jak mam trzy komunie do obskoczenia i na każdej 30 dzieci (sic!), a w kościele przecież są złe warunki oświetleniowe
janio8 napisał/a:Zaznaczam, to jest reportaż z komunii(w ciemnym żółtym kościele) a nie artystyczna sesja zdjęciowa.
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
Yashica Mat124, Canon 100d
janio8 napisał/a:Osobiście robiłem zdjęcia na tej komunii, od 8lat pracuję dla fotovideojanik.
Pozdrawiam
Arti
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
janio8 napisał/a:Zaznaczam, to jest reportaż z komunii(w ciemnym żółtym kościele) a nie artystyczna sesja zdjęciowa.
Kiedyś Olek, teraz KaeRka
Nie porównujmy ślubu i komunii na której jest dziesiąt dzieciaków.diplodok napisał/a:ten sam ciemny i żółty kosciół
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
Pozdrawiam
Arti
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram