Kuzyn Mygosi  Dołączył: 08 Wrz 2008
Fajna strona do porównywania zdjęć:
http://www.gsmarena.com/p...idCamera3=30001

... telefon komórkowy Nokia N8 nie odstaje od kompaktów.

ps. @piotrecius Mam starego Symbiana w Nokia 6650 Fold - nie wiesza się (ale kiedyś pamiętam to się zdarzyło, powiedzmy raz na rok/pół roku), budzik zawsze zadzwoni, nie "generuje błędów", jeśli używam go tylko do dzwonienia i SMS to bateria trzyma dwa tygodnie :]

Koleżanka ma Nokia E52 (zielona jeśli chodzi o techniczne sprawy) i nie narzeka na nic.

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
piotrecius, spoko mnie też uczyli obsługiwać telefon z symbianem ;-)

Kuzyn Mygosi N8 wymiata - jak dla mnie robi lepsze zdjęcia niż mój kieszonkowy olek 14 Mpix z zoomem :-)

laaval  Dołączył: 07 Paź 2011
Kuzyn Mygosi napisał/a:
Koleżanka ma Nokia E52 (zielona jeśli chodzi o techniczne sprawy) i nie narzeka na nic.

Powiedz to ludziom u mnie w pracy, którzy dostali ten telefon. Chcą się tego chłamu pozbyć raz na zawsze. Już się nie mogą doczekać lipca, kiedy będzie wymiana telefonu. Mały przykład. 3 telefony i dziwnym trafem wszystkie trzy miały już niejednokrotny kontakt z serwisem :/ Ja miałem e51. Telefon solidny, ale mnie po prostu denerwował. Współpraca ze słuchawką BT kończyła się zawsze totalnym zawieszeniem - pomagało jedynie wyjęcie baterii, w pewnych okolicznościach (bez szczegółów) nie zmieniał daty np. z niedzieli na poniedziałek, wobec czego w poniedziałek rano nie zadzwonił budzik. Niestety serwis nie umiał sobie z tym poradzić. E66 żony to chyba najgorszy szit jaki kiedykolwiek widziałem. Trzeszcząca obudowa, ogromne problemy z zasięgiem, ciągłe zawieszki. N73 podobnie (tam chyba symbian przerósł możliwości telefonu - niesamowicie powolny). Ja już powiedziałem dość Nokii i symbianowi.

Teraz mam pierwszego wave'a i świat stał się piękniejszy :)

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Mam E51 od trzech lat. Przezyl ze mna 2 wyprawy do Afryki, kilka nieprzytomnych pijanstw, burze i sniezyce ;-) Myslalem o wymianie, przejrzalem obecna oferte... i wymienilem mu obudowe. Nie chce nic innego.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
alkos, mam służbówkę.. Najbardziej irytujący telefon jakiego w życiu używałem. Wyciasza mi się w czasie rozmowy 2-3x dziennie, losowo nie chce sie połaczyć się ze słuchawką BT. No i trzyma 1,5dnia. Dwa lata temu przesiadłem się na SGS i android vs symbian w tym przypadku to miazga jakaś. No i juz dwa razy e51 mi się po prostu zawiesiło. Leżał na biurku niedotykany i po podniesieniu jakieś krzaki na ekranie i zero interakcji. Irytuje mnie samo menu i zorganizowanie - tyle, że to jakbo moja indywidulana cecha. E66 ojca - najgorsza nokia ever, zasięg tragiczny, wiesza się kilka razy w tygodniu zwykle po zakończeniu rozmowy. E52 koleżanki z pracy daje radę, bo długo trzyma, cała reszta irytującego braku logiki pozostała.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
"Jeden lubi jak mu marsza graja, drugi jak mu nogi smierdza... " :evilsmile:

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
I tym optymistycznym akcentem wątek o aparacie zmienił się w wątek "Jaki telefon".
Jednym słowem kolejna wojenka systemowa :mrgreen:
Ja z kolei na PKS wręcz odwrotnie,od zarania używam Motek-taki ze mnie fanboj :-/

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
co Wy robicie z tymi telefonami - przerabiałem kilka Nokii z Symbianem - 6670, E61, 5800 XM (i roboczo E75 + 6600) jedynie ta ostatnia to nie był demon prędkości ;-) wszystkie działały (i nadal działają) idealnie, od czasu do czasu zdarzały im się małe zwieszki, ale bez przesady... chyba że ktoś odpala GPS + net za 5 zakładkach i piszę eski w tle słuchając muzyki ;-) wtedy Android lepszy (ew. dla maniaków instalowania masy aplikacji)

[ Dodano: 2012-02-29, 12:13 ]
w kwestii wątku - już mi się ten telefon podoba - jestem miłośnikiem kątokantów i asymetrii i innych niepasujących do standardu komórki klasycznej ;-)

[ Dodano: 2012-02-29, 12:15 ]
"Dotyk palcem + Dotyk rysikiem" bardzo pożyteczne,
"Rozpoznawanie pisma odręcznego w języku chińskim" :mrgreen:

czach  Dołączył: 19 Sty 2008
ehlo,

W wywiadzie dla fińskiego dziennika Aamulehti Jo Harlow z Nokii powiedziała, że smartfon z 41-megapikselowym aparatem cyfrowym, który niedawno wywołał poruszenie w mediach, trafi na rynek. Podczas pierwszej prezentacji urządzenie Nokia 808 PureView było wyposażone w system Symbian, jednak, jak stwierdzila Harlow, docelowo będzie ono korzystało z Windows Phone.

http://kopalniawiedzy.pl/...ows-Phone,15344

j-z  Dołączył: 23 Sty 2009
Kuzyn Mygosi napisał/a:

A jaki związek ze sprawami technicznymi na kolor obudowy?

Yyyy ... ja tam lubię Symbian. No cóż ... byle Ovi w pełnej wersji chodziło pod winzgrozą (w pełni aktywna nawigacja gadana).

[ Dodano: 2012-03-06, 15:55 ]
j-z napisał/a:
Kuzyn Mygosi napisał/a:

A jaki związek ze sprawami technicznymi na kolor obudowy?
:) :) :) ... przeczytaj jeszcze raz co napisałem, dwa wdechy zrób (lub więcej).

* - jeśli dotlenienie nie pomaga, to wyjaśniam że koleżanka jest zielona jeśli chodzi o techniczne sprawy ... NIE telefon x-P

j-z  Dołączył: 23 Sty 2009
No przecież wiem... koniecznie trzeba dodać buźkę by zdradzić intencje mojego wpisu?

"Koleżanka (zielona jeśli chodzi o techniczne sprawy) ma Nokia E52 i nie narzeka na nic." - Nie lepiej tak bylo od razu?

No to by moje intencje byly jasne: :-D

kubica  Dołączył: 30 Lis 2011
WuWu84 napisał/a:
Kuzyn Mygosi N8 wymiata

Sprawiłem sobie N8, zdjęcia super a film HD to żyleta z porównaniem z kamerką panasonica. Jednym słowem "cacko", w końcu optyka też nie byle jaka.

mirekin  Dołączył: 03 Gru 2008
"Kuzyn Mygosi"]Yyyy ... ja tam lubię Symbian. No cóż ... byle Ovi w pełnej wersji chodziło pod winzgrozą (w pełni aktywna nawigacja)"

Mam Nokię Lumię 710 na windzie i nawigacja działa nawet bez dostępu do Internetu. Myślę, że w tym wielkim aparacie z Nokią w środku nawigacja będzie działać równie dobrze.:).

Hermes  Dołączył: 04 Lut 2008
mirekin, a może Ty czaisz istotną różnicę pomiędzy Lumią 710, a 800, bo jakoś poza drobną zmianą wyglądu obudowy nie potrafię odkryć co je różni :-?

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
Hermes, 710 ma ekran TFT, 800 ma amoled, 710 ma 8GB a 800 16GB, 710 aparat 5mpix - 800 ma 8mpix

mirekin  Dołączył: 03 Gru 2008
Dokładnie, Hermes podał Ci różnice, na szczęście procek i szybkość działania ta sama. Pozostaje zasadnicza różnica: cena na korzyść 710 :)

joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
mirekin napisał/a:
Pozostaje zasadnicza różnica: cena na korzyść 710 :)

biorąc do ręki oba aparaty nie ma się pytań skąd wynika różnica w cenie

czach  Dołączył: 19 Sty 2008

Telefon super ... ale cena 2700zł w najtańszym sklepie po prostu morduje. (w sklepie nokii cena 2800zł)

mirekin napisał/a:
Mam Nokię Lumię 710 na windzie i nawigacja działa nawet bez dostępu do Internetu. Myślę, że w tym wielkim aparacie z Nokią w środku nawigacja będzie działać równie dobrze.:).
Lumia 710 ma kompas? (obracanie mapy jak się stoi w miejscu lub idzie powoli - po prostu potrzebne jak chce się używać nawigacji do pieszej wędrówki) ... czy tylko nadaje się do samochodu?

Skocz do: