jorge.martinez napisał/a:
Gdyby nie pohukiwania szacownych mediów takich jak BBC, to byłoby jeszcze lepiej.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
taki materiał jak ten z bbc możnaby zmontować o dosłownie każdym kraju. kwestia odpowiedniego uwypuklenia pojedyńczych zdarzeń.unum napisał/a:Swoją drogą, od początku śmieszyło mnie to, że Brytyjczycy ostrzegają przed rasizmem, a u nich wcale nie jest lepiej
oj tam, oj tam...tatsuo_ki napisał/a:oj, bo się obrażę!
kto nie ma w głowie, ten ma w nogach
Bez przesady. Ze wszystkich polskich miast, Krakow naprawde nie potrzebuje dodatkowej promocji. Poza tym w Krakowie mieszkaly 3 druzyny.f.lamer napisał/a:a u nas zabrakło krakowa, na który chętnie wymieniłbym choćby poznań
pozdrawiam,
dzerrry
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
w gniewinie i opalenicy zaś po jednej. czy europa poznała z tego powodu te miejsca?Cytatw Krakowie mieszkaly 3 druzyny
kto nie ma w głowie, ten ma w nogach
Nie tylko Ty?Arti napisał/a:Pomyliłem się. Uwielbiam się tak mylić!
Myślę, że wielu naszych rodaków się nie wstydzi, ja jestem dumny z Polski, szkoda, że nie wszędzie idzie tak dobrze.Arti napisał/a:Ale na szczęście się nie wstydzimy. Przynajmniej ja się nie wstydzę.
Na pewno tak i to spora promocja.f.lamer napisał/a:czy europa poznała z tego powodu te miejsca?
f.lamer napisał/a:w gniewinie i opalenicy zaś po jednej. czy europa poznała z tego powodu te miejsca?
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytry,
Póki starczy mi siły,
Idę po pół litry . . . . Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów
Czyli wg Ciebie, Poznan nie jest do pokaznia, a Krakow tak? Jesli wg ciebie, organizacja Euro nie sprawdza sie jako projekt spojnosciowy, to w takim razie Poznan jeszce jakos obleci. Taki Gdansk to juz calkowita porazka - po co w ogole organizowac Euro w Gdansku, skoro Gdansk w porownaniu z takim Krakowem ma zerowa tradycje pilkarska (jeden jedyny raz Puchar Polski i raptem kilka lat w najwyzszej lidze), nie ma praktycznie zadnego stadionu, ciezko do niego dojechac, w czerwcu jest najczesciej zimno, wiec najwiekszy atut miasta odpada, a cala tzw starowka to pic na wode fotomontaz zbudowana w 90% po wojnie.f.lamer napisał/a:kwestia tego czy promujemy to co naprawdę mamy do pokazania, czy próbujemy tym euro zrównoważyć istniejące nierówności rozwojowe.
pozdrawiam,
dzerrry
f.lamer napisał/a:kwestia tego czy promujemy to co naprawdę mamy do pokazania, czy próbujemy tym euro zrównoważyć istniejące nierówności rozwojowe (...) w gniewinie i opalenicy zaś po jednej. czy europa poznała z tego powodu te miejsca?
f.lamer napisał/a:bo póki co, to z nas mocne zakompleksienie wychodzi, żądne pochwał i komplementów
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Nie zrozumiałem tego uogólnienia.Apas napisał/a:A te nasze "kompleksy" to zwyczajnie zaściankowa nieumiejętność radzenia sobie z ludźmi z innych kultur. Ok, Euro wypada nieźle, ale w codziennym życiu panuje powszechne przekonanie, że to co polskie, jest normalne - wszystko, co inne, jest gorsze.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Apas napisał/a:A te nasze "kompleksy" to zwyczajnie zaściankowa nieumiejętność radzenia sobie z ludźmi z innych kultur.
Apas napisał/a:ale w codziennym życiu panuje powszechne przekonanie, że to co polskie, jest normalne - wszystko, co inne, jest gorsze.
jorge.martinez napisał/a:Nie zrozumiałem tego uogólnienia.Apas napisał/a:A te nasze "kompleksy" to zwyczajnie zaściankowa nieumiejętność radzenia sobie z ludźmi z innych kultur. Ok, Euro wypada nieźle, ale w codziennym życiu panuje powszechne przekonanie, że to co polskie, jest normalne - wszystko, co inne, jest gorsze.
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Apas napisał/a:Dobrą ilustracją tego jest tekst, który przeczytałem jakiś czas temu na jednym z polskich portali, dość poważnych jak na tę forme dziennikarstwa, w dziale turytycznym. Dotyczyło to najpaskudniejszych potraw na świecie. Autor(ka) rozwodził się nad ohyda szkockiego haggisa - pomijając milczeniem fakt, że nasza wspaniała kuchnia pełna jest rzeczy dla ludzi z innych kultur niezjadliwych: od kaszanki począwszy a na kiszonych ogorkach skończywszy... A gdzieś po drodze sa grzyby leśne, o których każdy wie, że zabijają.
Benek napisał/a:
A może to inni sobie nie radzą z naszą kulturą?
Benek napisał/a:Mam kolegę Anglika. On twierdzi to samo. Tyle że o swoich rodakachi swojej ojczyźnie. Anglia, angielska kultura to punkt odniesienia. O języku nie wspomnę. Jeżdżę też często do Niemiec. Identyczne zjawisko. Normalne jest to co niemieckie.
I kto ma tu rację?
Benek napisał/a:
Rozumiem, że jedzenie świeżutkiej kaszanki z grzybami osobiście przyniesionymi z lasu, oraz przegryzanie tejże kiszonymi przez żonę ogórkami, przeciętny mieszkaniec prowincjonalnego irlandzkiego miasta kwituje wzruszeniem ramionami i uśmiechem pełnym zrozumienia?
Apas napisał/a:W przypadku Anglików i Niemców wynika to zapewne z ich imperialnej przeszłości - i piszę to całkiem poważnie.
A no była i się rozciągała od morza do morza... ale jak to Polacy za króla Sasa jedz pij i popuszczaj pasa. Wiadomo jak się kończyło.Benek napisał/a:Przepraszam, a czy Polska nie była imperium?
CytatMacie mnóstwo talentów, ale nie umiecie ich wykorzystać, odpowiednio wykształcić. I nadal śpicie! Takie są konsekwencje kierowania PZPN przez ludzi, którzy wciąż napawają się sukcesami z 1974 i 1982 roku
http://www.sport.pl/euro2...iaz_spiacy.html