Aparaty: Pentax K-r ; Pentax MZ-50
Obiektywy: MC Helios-44K-4 1:2 58 [mm] ; Super-Danubia 1:2.8 28 [mm] ; Vivitar 1:2.8 135 mm Auto
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Obiektywy: MC Helios-44K-4 1:2 58 [mm] ; Super-Danubia 1:2.8 28 [mm] ; Vivitar 1:2.8 135 mm Auto
SuperA|MX|*ist|MZ-5|MZ5n|Z1P|K-5IIs|
MotorA|Winder MX|BG-20|FG|FG|DBG4|
M40|A50|A35-70|
DA18-55|A35-70|DA*50-135|DA50-200|T28-200|S70-300|
AF220T|FTZ330|FTZ500|FGZ360|FGZ540 x 2|
--------------------
K100Ds->K10D->K20D->K-5->Km
A kiedy ostatnio jej używałeś ? Może padła w międzyczasie ?romeoad napisał/a:MZ-5n ma już 12 lat.
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
romeoad napisał/a:Mi jeszcze nie padła żadna MZka, a najdłużej posiadana przeze mnie od nowości MZ-5n ma już 12 lat.
czarnoksieznikn napisał/a:Ok, dziękuję ;) A tak w razie czego wiesz może jak to naprawić? Można to zrobić samemu czy raczej trzeba iść do serwisu?
Pozdrawiam;
Romek
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Apas napisał/a:przetrwała może 10 - 12 rolek
Apas napisał/a:żona znalazła i zapytała retorycznie, po co mi kolejna (ósma?) puszka Pentaxa na film...
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Apas napisał/a:żona znalazła i zapytała retorycznie, po co mi kolejna (ósma?) puszka Pentaxa na film...
Policz jej buty, torebki lub coś podobnego
Bardzo go lubię. Mały, lekki, szczególnie z DA 40 Ltd tworzy idealną parę. Najszybciej pada sprężynka podnoszenia lampy błyskowej. W moim padła jakieś 10 lat temu, ale ponieważ nie używam wbudowanej lampy, więc nie jest to bolesne. Gorszym problemem jest plastikowa zębatka, którą, w razie awarii, należy wymienić na canonowską - bo jest metalowa i pasuje rozmiarem. (Ekspertem jest Dada) Największym problemem jest coraz trudniejszy dostęp do ulubionych filmów, jeżeli ktoś miał jakieś ulubione. I tego problemu się nie przeskoczy.CytatPentax MZ-50