podoba mi sie k100d
MariuszR napisał/a:Może uzbiera się tu jakaś zbiorcza lista sparwdzonych szkieł analogowych do pentaxików, których używacie w swoich cyfrowych body, a które okazały się dużo lepsze od kita ...
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:Za Jarkiem.
Nie zauważyłem spadku jakości swoich szkieł po podpięciu do DLa.
Konkretnie więc każde szkło działa. Tylko w tych bez AF trzeba ręcznie ostrzyć...
Pozdrowienia
Slawek
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
skos napisał/a:A konkretnie taki nap Ricoch 2/50 http://www.allegro.pl/ite...icoh_50_mm.html
to jak by działał z Samsungiem GX-1L:
2. Działalby ale ostrość maualna
jeżeli 2. to czy:
- ostrzenie przy otwartej przysłonie
skos napisał/a:
- jest potwierdzenie ustawienia jakimsiś dźwiękiem
klimecki napisał/a:co z tego ze 28/2.8 nadal jest ostre, kontrastowe i daje obraz pelny szczegolow, skoro jest ogniskowo nijakie [42mm? co to ma byc?, nigdy mnie nie ciagnelo do 'nalesnikow'40mm]
pozdrawiam
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA II - SPINNERSTRAP
Ż jest P... p.
Ż jest P... p.
Spinner napisał/a:Ponizej 30mm... Ktos robil porownanie - np K28/3,5 niezle tam namieszalo...
Canin napisał/a:Szukam czegoś jasnego i krótkiego (najlepiej z A)
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
Canin napisał/a:Szukam czegoś jasnego i krótkiego (najlepiej z A)
Spinner napisał/a:
A niedawno kilka razy oglaszalem SMC-A28/2,8... no ale juz po frytkach... A co do porownania - czy to nie Jarek swego czasu, juz na tym forum,pokazywal...??
Spinner napisał/a:Canin napisał/a:Szukam czegoś jasnego i krótkiego (najlepiej z A)
A niedawno kilka razy oglaszalem SMC-A28/2,8... no ale juz po frytkach... A co do porownania - czy to nie Jarek swego czasu, juz na tym forum,pokazywal...??
Pzdr
Spinner
"... są dobre szkła, ale nie ma bardzo dobrych czy świetnych, a nikon.canon ma właśnie swoje ed i l, które są robione po to, żeby były świetne ..."
mklnet napisał/a:Niee, to chyba byłem ja. Wniosek był jednoznaczny - K28/3.5. Hmm.... Jeśli chodzi o coś jasnego i z A, to może pozbyłbym się Kirona 28/2.0. Przegrał oczywiście z wymienionym Pentaxem, ale swoje zalety też ma.
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
Spinner napisał/a:
Aaaa... no wlasnie - czasami nie bylo dwoch K28/3,5 - jeden z rysa
Pzdr
Spinner
"... są dobre szkła, ale nie ma bardzo dobrych czy świetnych, a nikon.canon ma właśnie swoje ed i l, które są robione po to, żeby były świetne ..."
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE