Najbardziej w fotografii lubię te przyciski i gałki :)
ME Super, MZ-5N, K-5, krótka *, DA 21 LTD, Canonet + szklarnia
dlugas1982 napisał/a:problemem jest dla mnie brudzenie sobie wyświetlacza nosem czy czymś tam, zawsze jest jakiś oświniony i otłuszczony
gamic1 napisał/a:Kupiłem matówkę z klinem (chińczyk) i w okularach też mam mały problem - na klin muszę patrzeć na wprost, bo jak nie to ciemnieje...
K-5 | DA 12-24 | DA 14 | DA 18-135 | DA 55-300 | FA 35 | FA 50 | poradzieckie stałki | kompletny brak talentu
kaSetka z zabawkami
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
dlugas1982 napisał/a:No tak albo widzę kadr albo ikonki, dlatego często ich nie widzę i wkurzony patrzę z przyzwyczajenia na górny wyświetlacz.
A jak się śpieszę to czasami robię na takich wartościach że później pukam sięw swoje łyse czoło, że nie patrzę co ustawiłem.
dlugas1982 napisał/a:Mi bardziej odpowiada korekcja laserowa, tylko jej cena mi nie odpowiada
K-5 | DA 12-24 | DA 14 | DA 18-135 | DA 55-300 | FA 35 | FA 50 | poradzieckie stałki | kompletny brak talentu
Cytatobecnie
to nie jest to wiem, choć do gotowania jajek na twardo to chyba jej daleko. Po drugie trzeba być dopuszczonym do operacji, bo nie wszystkie wady są skutecznie idługotrwale do zbiciaCytatskomplikowana sprawa
no tak, ale nie mam akurat luźnych 6-7tysięcyCytatto nie jest ani tak droga
jamam -5D z bonusem astygmatyzmu i chciałbym zlecieć do -0,5D czy -0,25D, przy takiej wadzie okulary by mnie aż tak nie wkurzały jak teraz, bo zawsze je można ściągnąć i jakoś dalej funkcjonowaćCytatz -6D/-8D z astygmatyzmem obecnie mam -0,75D/-0,75D bez astygmatyzmu.
K-5+krótki kit; Vivitar Series 1 70-210 f:3,5; Vivitar 24:2.8, SMC M 50:1,7; kilka M42
. duzo czy malo to mocno relatywne. dla mnie grube okulary to bylo jak proteza nogi - mocno krepujace i upierdliwe. czy to w zimie ( zaparowane ), czy to na silowni ( uswinione ) czy to na basenie ( cholera wie gdzie jestem i gdzie sa moje okulary ). takwiec wzialem kredyt z banku i pojechalem do warszawy.dlugas1982 napisał/a:no tak, ale nie mam akurat luźnych 6-7tysięcy
nikt ci tego nie zagwarantuje. aczkolwiek przez kilka lat faktycznie mialem 0D i funkcjonowalem bez bryli. potem sie zaczelo od bolow glowy i przeszlo dopiero gdy kumpel okulista namowil mnie znowu na okulary.dlugas1982 napisał/a:jamam -5D z bonusem astygmatyzmu i chciałbym zlecieć do -0,5D czy -0,25D, przy takiej wadzie okulary by mnie aż tak nie wkurzały jak teraz, bo zawsze je można ściągnąć i jakoś dalej funkcjonować
mam, chwale sobie, aczkolwiek cudow sie po niej nie spodziewaj bo oryginalna powieksza tylko o bodaj 20%. jesli kupisz nieoryginalna z wiekszym powiekszeniem to stracisz z pola widzenia spora czesc kadru i prawdopodobnie szybko ja zgubisz bo nieoryginalne latwo sie odczepiaja. podsumowujac: nos od ekranika odsuwa, ostrzenie ulatwia, kadrowanie troche utrudnia, zdrowych oczu nie zastepuje.przemi napisał/a:zastanawiam się nad tą powiększającą muszlą oczną, ktoś ma?, stosuje? i z jakim skutkiem?
skąd ja to znam.Cytat( cholera wie gdzie jestem i gdzie sa moje okulary )