Pozdrawiam
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
leobek napisał/a:Robienie makro (kwiatów) przy zużytych (bolących) kolanach jest dla "starszego" faceta trochę karkołomne.
leobek napisał/a:Czy w KF autofokus może być szybszy?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
nie zawsze łąka jest jak jest kwiatek ;) w lesie, na skale albo w błocku koło rzeki nie zawsze da radę się położyć, nie mówiąc o ujęciach z kąta z poziomu żaby... ;) w P najbardziej boli brak uchylanych ekranów... masę body ze szkłem można przeboleć ;)plwk napisał/a:Kucanie też jest uciążliwe. Najwygodniej jednak się położyć.
Flickr
K*3, FA*5, DFA*2, DA*3
Pozdrawiam
Przy K-1 to oczywiste - za względu na jego masę - kucanie lub pochylanie się z nim powoduje przepuklinę, skoliozę i nietolerancję laktozy jednocześnie.plwk napisał/a:Mam K-1 i wolę się położyć
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
Fak. Masz rację, sorry, cały czas pisałem o KP. Przepraszam za zamieszanie.Ryszard napisał/a:Michu, chyba KF z KP pomyliłeś
Pozdrawiam
leobek napisał/a:rozwiązanie z wolnym zapisywaniem zdjęć przez K-5IIs - trzeba było wyłączyć w menu korektę dystorsji i aberracji chromatycznych.
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
leobek napisał/a:Z Japonii raczej nie będę sprowadzał (poczytałem wczoraj o cłach, VAT i innych socjalistycznych wymysłach).
Pozdrawiam
Ale jesteś tego całkowicie pewien w odniesieniu na przykład do K-5?adi24-78 napisał/a:Zdjęcia są na pewno lepsze od tych starszych modeli w ogóle na wyższych czułościach. J
My tak zawsze: nazmyślać, namieszać i uciecleobek napisał/a:Nie za bardzo rozwiało to moje wątpliwości. Liczyłem na to, że odezwie się ktoś kto używa na co dzień KF.
Nawet w DXO Marku zestawienie K-5 : K-3 zdaje się przeczyć Twojej tezie.Ryszard napisał/a:im więcej MPix tym lepsze możliwości obróbki/odszumiania/wyciągania
Przy macro przysłony f16 to norma, i nie zawsze możesz zejść z czasem, także sądzę, że użyteczne wysokie jest jak najbardziej pożądane (a o to między innymi pytał leobek). Nie próbuję zdeprecjonować KF, bowiem jak już się niechlubnie pochwaliłem, niewiele wiem o tej puszce, ale uwrażliwiam na rozważne odpowiadania na pytania w kontekście uwarunkowań pytającego.Ryszard napisał/a:Być może w ekstremalnych warunkach