Kytutr napisał/a:A jakby ktoś potrzebował dodatkowej baterii do K-3 (zamiennik D-Li90), to można kupić coś takiego w cenie poniżej 30 złotych:
https://swiatbaterii.pl/baterie-do-aparatu-pentax/34118-bateria-akumulator-green-cell-d-li90-do-pentax-645-645d-645z-74v-1600mah.html
Ja zamówiłem, bo akurat mogę potrzebować zapasowej baterii. Jak przetestuję w przyszłym tygodniu, to napiszę jak się sprawdza.
NAFO expansion is non-negotiable
K1-II, poprzednio K-70 (kupiłbym jeszcze raz!), kiedyś w przeszłości Canon
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Moje zamienniki z firmy Green Cell trzymają zauważalnie krócej, ale na razie ładowałem je może 3 razy. Zobaczymy, co będzie dalej. Za to kosztowały ułamek tego, co oryginał. W tym przypadku mam świadomość tego, że nie muszą być tak samo dobre. Chciałem mieć coś po ręką na wypadek rozładowania się podstawowej baterii.wuzet napisał/a:Pytanie do weteranów w posiadaniu D-Li90 lub zamienników. Jak długo pracowały dobrze wasze baterie ? Może komuś nadal dobrze trzymają po naładowaniu. Zauważyłem że kilka moich już nie trzyma za długo ... kilkanaście wręcz zdjęć i na wyświetlaczu jedna kreseczka.
NAFO expansion is non-negotiable
Lubię jasne sytuacje, i ... jasne szkiełka
badworm napisał/a:Wejdzie, regenerowałem baterie do K-3 właśnie takimi ogniwami. Zamawiałeś pakiet ze zgrzanymi od razu blaszkami do elektroniki?
Lubię jasne sytuacje, i ... jasne szkiełka
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Morituri Nolumus Mori
www.rivelv.deviantart.com / https://500px.com/rivelv
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Pozdrawiam
plwk napisał/a:Myślę, że to zabezpieczenie przeciwzwarciowe.
Pozdrawiam
K1-II, poprzednio K-70 (kupiłbym jeszcze raz!), kiedyś w przeszłości Canon
Rivelv napisał/a:Ciekawe że teraz "bateria" nie chce działać bez zamontowanej elektroniki
eh gdzie te czasy ze się po prostu baterie paluszki wciskało
Pozdrawiam
Tomek B.
K-3, K-r, Practica MTL3 i trochę szkła