Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
jakub_chojnowsk napisał/a:
Czyżby to było wygodne??
To tak, jak z seksem z kozą - musisz sam spróbować, żeby się przekonać, czy Ci odpowiada. Ja taki sposób trzymania aparatu przyswoiłem sobie dzięki Z1p z gripem, i bardzo mi on pasi. Nie cierpię, jak mi aparat dynda na brzuchu.
dan napisał/a:
Jarek Dabrowski, zawodowo robi zdjecia tym latynoskom
Dan - Ban. Ładnie się rymuje.

Bronek  Dołączył: 04 Wrz 2006
Jarek Dabrowski, a ja niedawno sobie dokupiłem gripa i też mam komplecik - camdapter + grip. Ale to fajne, mmm ... :mrgreen:

jakub_chojnowsk, camdapter nie ma nic do trzymania aparatu przy robienu zdjęć, tutaj najbardziej przydaje się grip (oparcie dla wszystkich palców i całej powierzchni dłoni). Natomiast jest idealny do noszenia aparatu - nic nie dynda na szyi, a aparat w zasadzie cały czas jest w dłoni, ale bez żadnego wysiłku (palców) potrzebnego na jego trzymanie.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Ja też zamówiłem camdapter i otrzymałem bardzo miłą odpowiedź:

Cytat
Krzysztof:

I mailed your Camdapter order yesterday afternoon (4/25/07). I don't speak
Polish, but I have a good friend who is from Poland.

Bardzo dziekuje za zomowienie.
Pozdrawiem,

Jim Garavuso
http://www.camdapter.com

To fakt, maile od Jima są zawsze miłe, sympatyczne, a odpowiedzi na pytania szybkie i wyczerpujące. Może by go tak do Sevres?

[ Dodano: 2007-04-26, 10:38 ]
Bronek napisał/a:
jakub_chojnowsk, camdapter nie ma nic do trzymania aparatu przy robienu zdjęć
Dla mnie ma, bardzo dużo. Mogę np. między zdjęciami "przestać trzymać" aparat i wyprostować palce, bo wszystko ładnie trzyma się na pasku wokół dłoni.

superkomornik  Dołączył: 02 Sty 2007
Tak samo jak to jest wygodne w kamerach (szczególnie tych cieższych) tak samo jest wygodne w aparatch. Nie sprawdzałem oranoleptycznie, ale mam doświadczenia z kamerami półprofesjonalnymi gdzie ten patent to normalka.

Bronek  Dołączył: 04 Wrz 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:
[ Dodano: 2007-04-26, 10:38 ]
Bronek napisał/a:
jakub_chojnowsk, camdapter nie ma nic do trzymania aparatu przy robienu zdjęć
Dla mnie ma, bardzo dużo. Mogę np. między zdjęciami "przestać trzymać" aparat i wyprostować palce, bo wszystko ładnie trzyma się na pasku wokół dłoni.
no właśnie napisałem że camdapter jest nie do trzymania, a do nie trzymania ;-)

To się pochwalę. Dzisiaj dostałem przesyłkę ze Stanów. Założyłem i jest teraz super, nie trzeba paluchów zaciskać na korpusie, Bardzo wygodne.
Co się stało, że nazwa jest poprawiona trzcionką w kolorze tła, chodzi o reklamę ?

wuel  Dołączył: 06 Cze 2007
Witam Pentaxiarzy!
Podpowiedzcie zbłąkanemu posiadaczowi Nikona.
Będę zamawiał Camdapter z adapterem Manfrotto. Pozostaje jeszcze wybór paska. Z tego co widzę Jarek i Bronek mają paski Kidskin. Jak się sprawują? Nie są one za cienkie i za miękkie? Może ktoś ma pasek ze skóry Top grain (na odległość ten wydaje mi się lepszy)?
Pozdrawiam,
Witek

Nie mam porównania między paskami, mam taki sam jak Bronek i Jarek. Skórka mięciutka, przyjemna w dotyku i ładnie wykłada się na dłoni.

wuel napisał/a:
Z tego co widzę Jarek i Bronek mają paski Kidskin. Jak się sprawują? Nie są one za cienkie i za miękkie?
Jeśli mam byc szczery, to mógłby byc trochę grubszy (sztywniejszy). Z tego co pamiętam, to można też wybrać chyba grubszą skórę.

Ale ja jestem rozpieszczony przez grip/pasek do Z1p, więc mogę nie być obiektywny.

PUZO  Dołączył: 03 Cze 2007
płatność
witam, powiedzcie jak wygląda płatność, czy zwykłym przelewem bankowym to zrobię?

Cypis aka Piotr  Dołączył: 16 Cze 2008
PUZO napisał/a:
czy zwykłym przelewem bankowym to zrobię?

Przelew do usa (wire transfer) byłby droooogi.
Płatność na camdapter mają przez paypal'a - a ponoć można juz go (ppala) przelewem zasilać (znaczy nie trza mieć już visy classic).

szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
Skoro ktos juz odkurzył temat to mam pytanie do użytkowników tego ustrojstwa, szczególnie z K100/200. Jak sprawdza sie ten pasek BEZ dołączonego gripa. Bo z tego to widzę, to
Aparat trzyma się dobrze (z podłączonym gripem)
Bronek napisał/a:
a ja niedawno sobie dokupiłem gripa i też mam komplecik

A jak jest bez klocka pod puszką? Daje to coś przy założonej lampie, czy nie odczuwa się poprawy komfortu w porównianiu np. do gripa?

Ale do czego ten pasek przyczepisz od dołu, jak klocka nie ma?

Właśnie założyłem konto na Paypal, można je doładowywać przelewem, choć jeszcze tego nie robiłem. NIestety na stronie http://www.camdapter.com/ nie mogę znależć jakie są koszty pasków kidskin

[ Dodano: 2008-10-10, 21:38 ]
currently unavaiable, właśnie doczytałem

http://www.camdapter.com/...p_topgrain.html
Po resztę musisz trochę poklikać.

[ Dodano: 2008-10-10, 21:41 ]
http://www.camdapter.com/...frotto_std.html

Zdano dzięki
Zastatawiam się nad adapterem, czy zamiast standard neoprene nie byłoby warto któryś z manfrotto, czy taki adapter uniemożliwia podpięcie pod zwykły statyw? I czy wiekszość manfrotto będzie pasować?

szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
Ale do czego ten pasek przyczepisz od dołu, jak klocka nie ma?

Nie, nie. Pisząc klocek miałem na myśli grip.

PUZO, trzeba by zapytać u źródła czy pasuje, ja mam standard więc Ci nie podpowiem.

Ok, popytam choć nie wiem nawet czy kiedykolwiek kupię statyw manfroto :mrgreen:

Skocz do: