Bronek  Dołączył: 04 Wrz 2006
Camdapter - fajny drobiazg
Zdjęcia tutaj http://b.kozicki.pl/album/camdapter . Świetnie nadaje się zamiast paska do aparatu - nieużywany sprzęt po prostu wisi sobie na dłoni.

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Mam coś podobnego. Próbowałem przy DS-ie i dopiero po podpięciu jakiegoś gripa (canonowskiego :mrgreen: ) dało się używać. Wysokość korpusu DS jest trochę za mała, może do k10 rzeczywiście będzie lepiej pasowało, ponieważ ten korpus jest wyższy.

Pozdrówka
Marucha

Radzik  Dołączył: 24 Lip 2006
Do odkręcania potrzebny jest kluczyk? Chcąc podpiąć aparat do statywu to jednak trochę upierdliwe by było.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
U nasz w polszcze jest lepszy patent - bie trzeba miec "kluczyka" do odkrecenia....kupowalem w pstryku...

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Bronek, którą płytkę kupiłeś?

bosmanzbryzy  Dołączył: 25 Cze 2006
A ja tak troche nie na temat zagadne Autora watku.
Czy jestes z miasta na G, dzielnicy na O, ulicy na B i masz jednego z Braci na J. Jesli wszystkie odpowiedzi brzmia tak to swiat jest niesamowicie maly i pozdrawiam Cie serdecznie. Robert S.

Radzik napisał/a:
Do odkręcania potrzebny jest kluczyk? Chcąc podpiąć aparat do statywu to jednak trochę upierdliwe by było.
kluczyk jest w zestawie, ale można podpiąć do statywu bez odpinania - na płytce jest odpowiedni gwint. Całość jest solidna, tak że nie bałbym się dodatkowych wibracji.

[ Dodano: 2007-03-24, 21:16 ]
Jarek Dabrowski napisał/a:
Bronek, którą płytkę kupiłeś?
kupiłem PLUS, ale minimalnie (mniej niż 0.5mm) zachodzi na przykrywkę baterii. Tu widać: http://b.kozicki.pl/album/camdapter_k10d . Po obejrzeniu tych zdjęć Jim Gravuso przysłał mi STANDARD NEOPRENE (i nie chciał za to ani centa, ani zwrotu pierwszej płytki), który zamontowałem odwrotnie i jest bardzo OK. PLUS po zamontowaniu odwrotnie paskudnie zachodzi poza krawędź przy przełączniku AF; STANDARD jest węższy i daje się spokojnie obrócić. Planuje doszlifować gdzieś PLUSa i będę miał dwa :mrgreen: .

[ Dodano: 2007-03-24, 21:19 ]
bosmanzbryzy napisał/a:
Czy jestes z miasta na G, dzielnicy na O, ulicy na B i masz jednego z Braci na J.
ulica na K, a braci mam kilku - w tym bliźniaka na J.

[ Dodano: 2007-03-24, 21:26 ]
awakqwq napisał/a:

http://www.foto-tip.pl/sk...products_id=480 czy to coś takiego??
tak, tyle że adapter Camdapter jest z litego aluminium, nie ma pokrętła i skóra jest bardzo porządna. Założenie Jima było że Camdapter zostaje zamontowany cały czas i można z nim mocować aparat do głowicy i zmieniać baterie. Jeden z adapterów pasuje również do szybkozłączki RC2 do Manfrotto, ale nie wszystkich. No i modele ARCA to chyba też jakaś szybkozłączka.

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Podobny pasek ma w swojej ofercie Hama: http://www.hama.de/portal...889/action*2563

Adapter Hamy wygląda na zrobiony z plastiku, tak jak ten w ofercie foto-tip. I ewidentnie blokuje dostęp do akumulatorka.

Odgrzebuję temat, bo nabyłem Camdapter do kadyszki - wreszcie mogę odpięć ten durny pasek naszyjny. Wykonanie ładne, dopracowane, płytka solidna. Aparat trzyma się dobrze (z podłączonym gripem). Ale Z1p z dedykowanym gripem z paskiem i tak nic nie pobije...

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
nabyłem Camdapter do kadyszki

Taki sam jak Bronka czy plastusiowy?

Zdano napisał/a:
Taki sam jak Bronka czy plastusiowy?
Camdapter jest jeden (chyba) - kupiłem taki sam jak Bronka. Tzn. Standard Neoprene Plate i czarny pasek Kidskin.

A Plastusiowy to był Pamiętnik :)

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Standard Neoprene Plate i czarny pasek Kidskin

W znanych mi sklepach tego nie ma.
A Plastusiowy to był Pamiętnik

Cudaczka Wyśmiewaczka też pamiętasz ?

Zdano napisał/a:
Standard Neoprene Plate i czarny pasek Kidskin

W znanych mi sklepach tego nie ma.
aaa, rzeczywiście się link w wątku nie pojawił
http://www.camdapter.com/
Zdano napisał/a:
A Plastusiowy to był Pamiętnik

Cudaczka Wyśmiewaczka też pamiętasz ?
Niestety nie. Plastusiowy Pamiętnik bardzo zapadł mi w pamięć (książka), a scena, kiedy próbowano pisać uwalanym kredą Plastusiem po tablicy bardzo mnie zbulwersowała.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Dzien w ktorym Plastusiowy Pamietnik byl jako dobranocka byl dniem straconym! Jak ja nie lubilem tej bajki....! :evil:

<koza mode on>
Książka była lepsza.
<koza mode off>

Dzieki, poczytam sobie na rybach :-P

jakub_chojnowsk  Dołączył: 25 Mar 2007
Czyżby to było wygodne?? Czy mocno ułatwia to trzymanie aparatu?? I czy nie lepiej np jak sie chodzi gdzieś (np. po lesie, przy rzece itp.) i pokonuje dłuższe dystanse nosic jednak na szyi aparat??

Jarek Dabrowski, zawodowo robi zdjecia tym latynoskom, ktore zza wycieraczki przedniej szyby samochodu czesto zapraszaja do zabawy swoimi ponetnymi ksztaltami.

Ten rodzaj fachu fotograficznego nieraz wymagania przyjmowania ekwilibrystycznych pozycji, oczywiscie z aparatem w reku. Mysle, ze do takiej pracy Camdapter pasuje jak ulal!

Skocz do: