perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
dzerry napisał/a:
perl napisał/a:
zdecydowanie lepiej w głównym, niż w podręcznym.
taaa

Obrazek

Obrazek

Ten beton na pierwszym zdjeciu to nie efekt skanera rtg, tylko efekt suwakologii, ktora miala faktyczny efekt uwdytatnic.
Wyjątek potwierdza regułę.

alkos napisał/a:
Co sie stanie, jak myslisz, kiedy nie beda mogli czegos przeswietlic? Walna ci taka dawke, ze przejdzie i przez te worki Hamy.
To chyba oczywiste?

Cytat
Nie kazali Ci tego otwierać, albo nie przepuścili 2 razy?
Akurat mialem w podrecznym i po prostu zgłosiłem że mam filmy. Niemniej jednak usłyszałem, że lepiej przewozić w głównym, bo podręczne, jeśli mają tendencję do "walnięcia dawki" tak jak to ujął alkos, to robią tak z podręcznymi, bardzo rzadko z głównym!

Mowa o Pyrzowicach.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
perl napisał/a:
Mowa o Pyrzowicach

Wyjatek potwierdza regule. Ogolnie mowi sie o niebezpieczenstwie przeswietlen w bagazu glownym, jako ze tam skanery maja wyzsze dawki ze wzgledu na rozmiary bagazu.

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
alkos napisał/a:
perl napisał/a:
Mowa o Pyrzowicach

Wyjatek potwierdza regule. Ogolnie mowi sie o niebezpieczenstwie przeswietlen w bagazu glownym, jako ze tam skanery maja wyzsze dawki ze wzgledu na rozmiary bagazu.

Nawet nie ze ogolnie sie mowi a powszechnie sie pisze te samo na wszelkich forach swiatowych. Kodak i Fuji na swoich stronach pisza tez wyraznie, ze skanery do podrecznych nie robia krzywdy filmom w przeciwienstwie do skanerow bagazu rejestrowanego.

Wielokrotnie odprawialem sie w Pyrzowicach (i nie tylko) z filmami tylko w podrecznym i nigdy mi nic na kliszach nie wylazlo. Przynajmniej do ISO800.

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
Poza tym skanery do podręcznego mają takie nalepki często - że "film safe" ;-)

ale, ale robi się tu powtórka z tamtego wątku gdzie już wszystko omówione było

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
perl napisał/a:
Wyjątek potwierdza regułę.
perl, to sa skany z dwoch roznych filmow przewozonych w dwoch roznych lotach. Prosze Cie, nie wprowadzaj ludzi w blad, bo to nie jest zadne gdybanie, tylko praktyka potwierdzona przez wielokrotne relacje, samych producentow, a nawet niektorych przewoznikow.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
OK niechaj będzie :)

Skocz do: