kojut napisał/a:lepmit napisał/a:Chcę obiektyw, którym wykadruję klatkę slajdu.
Jakikolwiek obiektyw makro 1:1
lepmit napisał/a:Niezupełnie to prawda, że jakikolwiek - ponieważ posiadam makro Tamrona 70-200, który ostrzy od metra nie mały obiekt.
http://www.tamron.eu/lens...di-ld-if-macro/CytatMoreover, it is the best of its class in the categories minimum focus distance (only 0.95 m in the entire focal length range) and a magnification ratio of (1:3,1)
lepmit napisał/a:epson V550
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
lepmit napisał/a:Czy obecne skanery CANON CanoScan 9000F Mark II czy epson V550 robią to wystarczająco dobrze. Który z powyższych będzie lepszy.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Przejrzałbym.lepmit napisał/a:Jest mocny nacisk na zakup dodatkowej aplikacji SilverFast ...
Sprzęt nie jest ważny. Ważne są zdjęcia.
Ze swoich nigdy nie jestem zadowolony.
(...)
http://fanmario.flog.pl
dickkett napisał/a:Przejrzałbym.lepmit napisał/a:Jest mocny nacisk na zakup dodatkowej aplikacji SilverFast ...
fanmario napisał/a:Opcje kolejnych wersji poznałem z oczytania i forów.
Pierwsza użyteczna, druga dla dokładnych (to ja), trzecia dociekliwych.
K-S2, Z-1, P30t, MZ-7, MZ-5, SFXn
Bronica ETRS, Yashica Mat124G
(...)
http://fanmario.flog.pl
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
K-S2, Z-1, P30t, MZ-7, MZ-5, SFXn
Bronica ETRS, Yashica Mat124G
Pentax
Robur napisał/a:Ja wiem że zupełnie to inna bajka..... ale w Lidlu jest właśnie cyfrowy skaner do negatywów, za 149 PLN....
Jeden aparat 2017
Fuji x100, X-Pro1 + XF 18/2 + XF 35/2, Nikon N90s (aka F90x) + 50/1.8D
lepmit napisał/a:Te wszystkie procesy, które analizuje najlepszy skaner
posiada Photoshop
lepmit napisał/a:...Mam własne zdanie na temat skanowania i nieważne czym to robimy to efekt końcowy
może być prawie identyczny lub mało różniący się.
lepmit napisał/a:Dlaczego dedykowane skanery do slajdów robią to długo lub bardzo długo - ponieważ usuwają śmieci ze zdjęcia
i filtrują je analizując ile rozjaśnić czy przyciemnić - co poprawić z kolorami i
kontrastem i ile wyostrzyć by wyszło najlepiej.
lepmit napisał/a:Od tych możliwości co potrafi skaner jest windowana cena.
lepmit napisał/a:Te wszystkie procesy, które analizuje najlepszy skaner posiada Photoshop
lepmit napisał/a:Skanery skanują długo i również trzeba poświęcić im czas w programie graficznym.
lepmit napisał/a:Slajd przerzucony na komputer za pomocą aparatu cyfrowego w przemyślany sposób będzie wymagał użycia
w programie graficznym tego co skaner zrobił automatycznie - lecz długo.
lepmit napisał/a:Praktycznie czas końcowy zależy od umiejętności posługiwania się programem graficznym.
lepmit napisał/a:Prawda jest jedna - skanerem łatwiej dygitalizować zasoby, ale uczestniczenie
w przekształcaniu jest jak formowanie garnków w glinie.
Jeden aparat 2017