To prawda, ale body też musi mieć kompatybilny system SR. Przykładowo do K-01 można podpiąć ten moduł, ale śledzenia nie będzie. Podobnie cyfrowe średniaki.greentrek napisał/a:To jest Astrotracer zaimplementowany w O-GPS1
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
duzyalf napisał/a:Tak się zastanawiałem, czy ktoś tutaj focił kometęMi też się udało złapać, ale na razie nie mam kiedy siąść do zdjęć. Ładnie złapałeś antywarkocz. Co to za 85mm?
Ryszard napisał/a:To prawda, ale body też musi mieć kompatybilny system SR. Przykładowo do K-01 można podpiąć ten moduł, ale śledzenia nie będzie. Podobnie cyfrowe średniaki.greentrek napisał/a:To jest Astrotracer zaimplementowany w O-GPS1
Tutaj stosowna tabelka: https://www.ricoh-imaging...roducts/o-gps1/
Nie sądziłem, że Pentax ma tę funkcję już od modelu K-r i co ciekawe, tak bardzo do niego podobny K-x w ogóle nie załapał się na listę.
Byłem przekonany, że tylko zmienili obudowę i LCD, dodali podświetlenie punktów AF w wizjerze oraz wybór AKU / koszyk AA...Piotrek K napisał/a:K-r to taki mocno udoskonalony K-x
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Ryszard napisał/a:Byłem przekonany, że tylko zmienili obudowę i LCD, dodali podświetlenie punktów AF w wizjerze oraz wybór AKU / koszyk AA...Piotrek K napisał/a:K-r to taki mocno udoskonalony K-x