yacenty  Dołączył: 21 Lut 2008
Metz 48 czy tumax DSL386AF
Witam,
siedzę i czytam i czytam i czytam i z minuty na minutę jestem głupszy - która z tych lamp wybrać do K10d?
jeszcze do wczoraj do 23, bylem przekonany ze Metz nie ma obrotowej głowy - nie wiem skad sie to wzielo w mojej glowie wted zdecydowanym faworytem był tumax, dzis jednak poczytałem poszukałem i sam nie wiem co wybrac
niby metz to firma uznana, niby sprawia mniej klopotów ale cena okolo 250-300zl wiecej czyli 50%.
Jak myślicie ma to sens zeby ja kupić?
Spotkałem się z kilkoma opiniami ze tumax to "badziew" sam nie wiem co o tym uwazac.
Znajdzie się ktoś odważny zeby jednoznacznie porownać obie lampy czy raczej takich nie ma?
Wogole ktos z was probowal kiedykolwiek obie lampki?

Tak wiec prosze o prosbe, pomożcie cos wybrac

Pozdrawiam
YacentY

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jak nie musisz już kupować to wpadnij na PPD a tam zapewne będziesz mógł sam wypróbować a nie bazować na cudzych opiniach.

yacenty  Dołączył: 21 Lut 2008
tak sie wlasnie zastanawiam, niby nie musze juz jej miec jutro no ale z drugiej strony czekac... hmm co do ppd to mam tu rzut beretem wiec jak sie nic nie popierniczy to nie wykluczone ze chociaz na chwile sie pojawie, zobaczymy jeszcze raz przemysle to i owo :)

sunshine  Dołączył: 25 Paź 2007
To zależy co ci się bardziej przyda. Mi szkoda by było wydawać 700 zł na lampę bez własnej automatyki. Żal by mi było tych M42 i SMC-emek.

Skocz do: