eux  Dołączył: 23 Kwi 2008
  Lampa Hanimex tz325
Witam,zostalem posiadaczem samsunga GX1s,niestety nie bylo mi dane nacieszyc sie nim za bardzo-padla matryca (chyba) i pozegnalem sie z nim na prawie4 miesiace.Wyrok-nie da sie go uratowac.... Zostalem wiec szczesliwym posiadaczem GX1L(dalem sobie go wcisnac w zamian zirytowany czekaniem na naprawe)Niedawno dobry samarytanin(jeszcze tacy sa) podarowal mi lampe Hanimex TZ325 1)Czy to ustrojstwo mozna bezpiecznie podlaczyc? 2)Jakie napiecie maxymalne zniesie aparat?I jak samemu zmierzyc ile V jest na stopce lampy?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Tam http://www.botzilla.com/photo/strobeVolts.html nie ma informacji o tej lampie więc będziesz musiał zmierzyć napięcie na stopce. Jeśli jest poniżej 10V możesz lampę używać bez obaw. Jeśli napięcie jest wyższe to trzeba ją dostosować przez obniżenie napięcia za pomocą dodatkowego układu.

Dziekuje za odpowiedz,na tej stronie sprawdzalem wczesniej.Mam wiec rozumiec ze bezpieczne V dla mojego 1L to 10V?.Jak dokladnie zmierzyc V na stopce lampy?Gdzie jes + i - ?POZDRAWIAM SERDECZNIE

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jeden biegun to styk centralny na stopce a drugi w jednym z wycięć wchodzących na sanki.

Dziekuje za informacje.zmierze i napisze tak dla informacji innym!

[ Dodano: 2008-05-13, 23:39 ]
Zmierzone,jes t3,5V.Ale lampy nie polecam(do GX1l )

Skocz do: