Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
Dyfuzor do Metz 58
Czy ktoś z użytkowników tej lampki może podpowiedzieć mi gdzie w necie oferują dyfuzory do tego modelu? Ja znajdowałem tylko jakieś "uniwersalne" dyfuzory, a może są specjalne, dedykowane?
Jeśli nie ma dedykowanych, to który uniwersalny polecilibyście?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Do Metza 58 są firmowe dyfuzory: Bounce diffuser 54-23 oraz Mecabounce 58-90.

Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
plwk dzięki ale proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie: czym różni się (w działaniu) ten Mecabounce 58-90, od tego dyfuzora z aukcji:
http://www.allegro.pl/ite...metz_58_54.html

???

To mniej więcej to samo.

Blesso  Dołączył: 24 Wrz 2007
Mam tego Stofena od sprzedawcy z w/w aukcji.
Nie wiem jak powinien "idealnie " lezec dyfuzor na lampie ale moj lekko sie ssuwa i jest "krzywo zalozony " ;)
Do jego przymocowania uzywam tasmy samoprzylepnej ( by nie spadal gdy opuszcze aparat z lampa w dol)
Dyfuzor do 58ki jest czasami malo uzyteczny jesli nie "walimy na wprost" . Przy podniesieniu palnika do gory by odbijac swiatlo od sufitu/scian dyfuzor ma mozliwosc lekkiego rozproszenia swiatla "na wprost " ale od tego w Metzu jest drugi palnik.
Blesso

Blesso napisał/a:
Nie wiem jak powinien "idealnie " lezec dyfuzor na lampie ale moj lekko sie ssuwa i jest "krzywo zalozony " ;)

Podobnie jest w Metzu 48, wynika to z tego, że jest dość duża zbieżność palnika na zewnątrz.

gość n  Dołączył: 11 Paź 2008
dyfuzor do metza
Witam,
Ja mam Stofena i na 58 AF-1 leży super nie spada i jest wyprofilowany dokładnie do lampy. Polecam.
Przy okazji ile kosztuje ten oryginalny metz'a?
No i przy drugiej okazji ;-) może ktoś wspomóc instrukcją PL do w/w lampy?

Skocz do: