Kiedyś zrobię DOBRE zdjęcie...
Robert K. napisał/a:3. ... Pomyślałem o fudze w środku - czyli dwie kafelki o szer. ~13 cm. Ale średnio przekonany jestem do takiego podejścia ze względu na krawędzie cięcia, które różnie mogą wyjść...
Sławek_S napisał/a:Krawędzie cięcia możesz schowac właśnie pod tymi plastikami.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
opiszon napisał/a:Sławek_S napisał/a:Krawędzie cięcia możesz schowac właśnie pod tymi plastikami.
tyle że w ten sposób ukryje tylko jedną krawędź cięcia, druga wypadnie mu 13 albo 26cm od ściany, więc trochę głupio to wyjdzie
Robert K. napisał/a:Zamierzam zabrać się samodzielnie za kafelkowanie mimo, że nigdy ścian nie robiłem. Tylko na podłogach kładłem sobie już ze 3 razy. Rzucicie garścią porad i podpowiedzi?
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Robert K. napisał/a:Macie jakiś pomysł na wygodne "zaprojektowanie"układu glazury na narysowanym kształcie pomieszczenia?
Robert K. napisał/a:Czy narożniki (krawędzie) zewnętrzne wykańcza się obecnie takimi badziewnymi plastikowymi listwami, czy jest ładniejszy patent na to? Wiem - pooglądam w salonach łazienkowych, ale z ciekawości również tu pytam.
dan napisał/a:Mozna plytki ulozyc do krawedzi i je zeszlifowac.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
CytatKrawędzie cięcia możesz schowac właśnie pod tymi plastikami.
A co do projektowania, tu masz program -> http://mojalazienka.kolo.com.pl/
Samp napisał/a:Naszkicować sobie rzuty ścian, powycinać kafelki z kolorowego papieru, poprzymierzać
Samp napisał/a:Ad. 4. Te listwy są badziewne, masakryczne, tandetny plastik rozwala totalnie efekt i pracę włożoną w remont. Można rozważyc szlachetniejsze listwy metalowe. Ale można też szlifować krawędzie kafelków i łączyć na styk, trzeba mieć do tego wprawę i porządną szlifierkę – lepsi, doświadczeni glazurnicy są w stanie cuda zrobić....
Samp napisał/a:w dwukrotnie minejszej łazience pracuje grzejnik elektryczny z termostatem 200W
Pozdrawiam
pyciar napisał/a:cos do grafiki wektorowej albo CAD
Cytatmożna też użyć tzw lizaków - poszukam linka i wkleje. poza tym pamiętaj że jak "przewężenie" jest szerokie na 27 cm to układając płytki po bokach szerokość wzrośnie
pyciar napisał/a:4) ja to robię tak:
wodna szlifierka, diamentowa tarcza, prowadnica
Cytatw razie pytań pisz śmiało
Niespotykanie Spokojny Człowiek + K10 z 35mm F2.4 AL . Sherpa 600R . SMC DA 55-300 , smc 50 A 1.7 , raynox 250
zrozumiałem że to przewężenie jest gdzieś na środku ścianyRobert K. napisał/a:A szerokość owej ścianki nie wzrośnie :) Zauważ, że "dodam" grubość płytki z obu stron, więc jedynie "przesunie się" oś ścianki, ale nie wzrośnie szerokość.
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
matth napisał/a:Wizualizacje wnętrz z blokami od producentów można robić w archicadzie.
Pozdrawiam
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
plwk napisał/a:To nie jest program za 5 zł.
matth napisał/a:plwk, nie nie jestNie widziałem takiego zalecenia
![]()
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
matth napisał/a:Czy to coś nadzwyczajnego zrobić łazienkę w programie graficznym?