smopi napisał/a:Zwłaszcza interesuje mnie, czy skład nie różni się w zależności od partii produktu?
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
smopi napisał/a:Witam!
Czy ktoś z Was używał wywoływacza 2M MD-76? Cena jest zachęcająca (o połowę tańszy od Kodaka D76/Ilforda ID11), tylko mam wątpliwości czy chłopaki z 2M czegoś nie skopali? Zwłaszcza interesuje mnie, czy skład nie różni się w zależności od partii produktu?
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
SQ6GIT napisał/a:ja mogę tylko stwierdzić, że za każdym razem (już 3 paczki zużyte) jest tak samo z efekte wołania - jest OK
Dada napisał/a:Ja uzywam D-76 i D-23 własnej produkcji i chyba mam jeszcze taniej.
technik219 napisał/a:Chyba, że im się te łychy pomylą...
Kurcze, jeszcze kilka dni temu było 12 zł. Dzisiaj wchodzę na stronę i co widzę? 16 zł!!!SQ6GIT napisał/a:10zł/1l stock płacę...
A gdzie kupujesz składniki w ilościach niehurtowych? I ile Cię kosztuje zrobienie wywoływacza na 1 litr?Dada napisał/a:Ja uzywam D-76 i D-23 własnej produkcji i chyba mam jeszcze taniej.
Trochę czasu minęło od mojego ostatniego wpisu w tym wątku i między czasie zdecydowałem się na samodzielne składanie wywoływacza. Siarczyn sodu kupiłem na Allegro a pozostałe składniki tu: LINK Nie wiem czy to jest najtańsze źródło. Odczynniki kupujesz w pojemniczkach, np. metol kupiłem w opakowaniu 50 g - czyli na zrobienie np. 1 litra stocka odpowiednią ilość musisz sobie sam odważyć.kurzymis napisał/a:gdzie najlepiej (czytaj najtaniej) można zamówić poszczególne składniki i czy można kupić 'na wagę' czy to jest konfekcjonowane w jakiś większych opakowaniach?
Non sunt multiplicanda entia sine necessitate
SQ6GIT napisał/a:smopi, to ile CI wychodzi za 1l stock?
PS. no i chyba jakaś apteczna waga jest potrzebna?
Non sunt multiplicanda entia sine necessitate
smopi napisał/a:Niecałe 3 zł.