Mam takie pytanie do techników:
Czy istnieje możliwość współpracy, przez jakąś przejściówkę:
Lampa Sunpak MZ440AF-PT
i
Olympus C5060 Wide Zoom
Praca oczywiście w trybie manualnym, chodzi mi tylko o to żeby aparat odpalał lampę, co niestety nie działa po bezpośrednim założeniu lampy na stopkę.
Nie mam co zrobić z tą lampą, a ona daje bardzo fajne błyski, odpowiednio ustawiona pod kątem (odbite błyski) i odpowiednio ustawiony aparat i wychodzą bardzo fajne zdjęcia. Testowałem z Pentaxem K200D zanim kupiłem dedykowaną P-TTL i fajnie to chodziło. W pracy mam tego Olympusa no i wolałbym użyć dużej lampy zamiast wbudowanej.
Oczywiście praca w pełnym błysku, beż żadnej automatyki etc.
Czy po prostu muszę sobie polutować kabelki i wystrugać uchwyty? Czy to w ogóle nigdy nie będzie za nic działać? Chodzi o to że nie bardzo uśmiecha mi się kupowanie nowej lampy, bo ta naprawdę dobrze oświetla, a za umiarkowane pieniądze mogę kupić tylko słabszą.
Robię zdjęcia maszyn o gabarytach nie większych niż europaleta i 2 m na wysokość, niektóre są do internetu, niektóre do dokumentacji wykonawczej.
Pytanie powyższe zadałem też na allegro na forum, bo tak mi się zdawało że są tam jacyś bardziej obeznani fachmani, ale niestety 0 odpowiedzi. Przechwałek jest tam dużo, ale konkretne, trudne pytanie bez odpowiedzi.
No i teraz mam nadzieję że może ktoś z Was ewentualnie jest w stanie coś podpowiedzieć.