5d, torba gratów...choć podoba mi się K-1
godojoshi napisał/a:Witam! Mam nadzieję, że nie przeoczyłem podobnego problemu. Otóż w swoim GX-20 zauważyłem, że obracając body (nawet z wymontowanym obiektywem i bateria na wszelki wypadek) slysze i czuje jak w środku coś się przemieszcza, mam wrazenie ze w plaszczyznie poziomej aparatu. Czy to typowy objaw?
godojoshi napisał/a:Drugie pytanie. Wskaznik punktu focusa w wizjerze wydaje sie polozony lekko na lewo od centrum pomiedzy ( ). Czy jest to do zaakceptowania i czy moze miec to na cos wplyw.
Dziekuje za pomoc.
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
pozdrawiam
Andrzej
(Sony A7 III, Samyang 35 f/2.8, Sony fe 50 2.8 Makro, Sony fe 24-105 G, PENTAX K20, smc PENTAX - DA 18-55mm AL, smc PENTAX-A 1:1.7 50 mm, LD Di TAMRON AF 70-300mm.) NIKON Coolpix P7000.
Andre53 napisał/a:żyroskop położenia aparatu
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
36. WWW
Meggido napisał/a:Andre53 napisał/a:żyroskop położenia aparatu
Gdyby był to żyroskop, to aparatu byś nie odwrócił.![]()
pozdrawiam
Andrzej
(Sony A7 III, Samyang 35 f/2.8, Sony fe 50 2.8 Makro, Sony fe 24-105 G, PENTAX K20, smc PENTAX - DA 18-55mm AL, smc PENTAX-A 1:1.7 50 mm, LD Di TAMRON AF 70-300mm.) NIKON Coolpix P7000.
CytatWitam! Mam nadzieję, że nie przeoczyłem podobnego problemu. Otóż w swoim GX-20 zauważyłem, że obracając body (nawet z wymontowanym obiektywem i bateria na wszelki wypadek) slysze i czuje jak w środku coś się przemieszcza, mam wrazenie ze w plaszczyznie poziomej aparatu. Czy to typowy objaw?
Korpusy: Samsung GX-20
Obiektywy: Samsung18-55/3.5-5.6|Pentax50-200/4-5.6|Revuenon50/1.7|Samyang8/3.5 Fisheye
Inne: Metz 48AF|Velbon 650R