K-m + AF200SA + podstawowe szkiełka + małe muzeum w szafie
bo to ciekawie wygląda bo trzymając obiektyw sobie lekkiego tilt-shifta zrobiłeś.Mucha napisał/a:pełna dziura, nieskończoność ( i nie wiem dlaczego, ale to mi się podoba )
Yashica Mat124, Canon 100d
K-m + AF200SA + podstawowe szkiełka + małe muzeum w szafie
36. WWW
anatol1 napisał/a:(...)
Powłok na soczewkach nie ma żadnych, mimo tego rysuje ostro, choć trochę miękko
jak to stary obiektyw.
(...)
pozdr. wojtek
Ten jest od Praktiflex-a. Nawet mam i wydaje się być sprawny w 100% - film35, lustrzanka oczywiście.trumil9 napisał/a:Nie bardzo moge sobie przypomiec do jaakiego aparatu fotograficznego Zeiss robil mocowania 39
trumil9 napisał/a:Poszukaj w internecie zestawienia numerow fabrycznych Zeiss'a
pozdr. wojtek
Mucha napisał/a:Ten jest od Praktiflex-a. Nawet mam i wydaje się być sprawny w 100% - film35, lustrzanka oczywiście.trumil9 napisał/a:Nie bardzo moge sobie przypomiec do jaakiego aparatu fotograficznego Zeiss robil mocowania 39
Ale do Leica też robił tak na szybko Ebay
pozdr. wojtek
Nazwany napisał/a:Niestety, te obiektywy będące w idealnym (wprost fabrycznym stanie) są tylko ozdobą kolekcji. Są to obiektywy do Exakta Varex. Nie udało mi się znaleźć fachowca, który wykonałby pierścień mocujący do Pentaxa.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
pozdr. wojtek