Pajkiewicz  Dołączył: 26 Paź 2009
dyfuzor do metza 36 AF
Czy moze mi ktos polecic dyfuzor do metza 36 af?

sieman
[Usunięty]
w necie znajdują się wymiary ,może coś dobierzesz.Ja np. do AF200FG dopasowałem od OLY FL 36.no nie koniecznie idealnie ale pasuje.Ale do metza 36 to też sie przyłączam bo zamierzam kupić lampkę.

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
Z tego co pamiętam to pasuje Tumax T2 ale jutro mogę to sprawdzić i potwierdzić na 100%.

weiss77  Dołączył: 18 Paź 2008
Do metz 36 c-2, takia sama obudowa, dopasowałem dyfuzor od Sigmy 500. Na szerokosc jest dobry, na wysokosc za duży- podgrzałem go suszarką do włosów i powyginałem tak, że trzymał sie dobrze i nawet źle nie wyglądał. Ale Tumax 880 zdaje się ma identyczne wymiary, tylko jak kupowałem dyfuzor, to takiego w sklepie nie było.

Tumax T2 pasuje idealnie.

Robert K.  Dołączył: 24 Lip 2008
Cześ, a masz coś pasującego do Metza 48 AF-1?

Pajkiewicz  Dołączył: 26 Paź 2009
Cześ napisał/a:
Tumax T2 pasuje idealnie.

dzieki. na allegro pytalem trzech sprzedacow i zaden sie nie orientował:) zaraz zamówie. w sumie tego swojego metza to tez u Ciebie kupilem

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Robert K. napisał/a:
coś pasującego do Metza 48 AF-1?

http://www.foto-net.pl/sk...-48-lub-58.html

Robert K.  Dołączył: 24 Lip 2008
Dzięki!
Widać, że słabo góglałem ;-)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
A ja mam pytanie do posiadaczy w/w lampy, sam mam wersję 48 do Canona, ale kolega zainteresował się metzem 36 ze względu na wspomaganie af'u.

I tutaj pytanie, w instrukcji do mojej 48'mki jest napisane, że z Pentaksami można używać samego wspomagania bez błyskania lampą, czy Metz 36 af-4 też umożliwia coś takiego?

tumanek  Dołączył: 06 Kwi 2009
Witam,
potwierdzam, że można - trzeba tylko wyłączyć lampe z body - wspomaganie działa lampa nie łyska...
(aha na razie jedynym sposobem wyłączenia lampy jaki znam jest włączenie trybu pokrętłem "lampa WYŁ" k200d)
Pozdrawiam
Tomek

Skocz do: