Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Pozdrawiam
Michał
K10D+Sigma10-20+Pentax50-135
Manfrotto055XProB+804RC2
Tequila napisał/a:teraz widzę, że mogłam bardziej nasycić znicze :|
kaSetka z zabawkami
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
Pozdrawiam
Darek F., Białystok
Filonxxxl napisał/a:Takie nasycenie kolorami i ogólna "jasność" fotki z cmentarza? Gdyby to był babciny ogródek z kwiatkami - OK, ale cmentarz - nie bardzo...
kaSetka z zabawkami
Cholera, gdybym wiedzial, na cmentarzu obowiazua inne prawa fizyki i swiatlo inaczej sie odbija, to bym to uwzglednil. Nastepnym razem, gdy bede obrabial "fotke z cmentarza", to bede o tym pamietal.Filonxxxl napisał/a:Takie nasycenie kolorami i ogólna "jasność" fotki z cmentarza? Gdyby to był babciny ogródek z kwiatkami - OK, ale cmentarz - nie bardzo...
Babciny ogródek?bEEf napisał/a:A w następnym odcinku coś specjalnego
To byl bardzo prosty RAW. LR. Pipeta na biala kurtke, lekki ruch suwakim w strone zoltego, zeby trylinka stala sie szara, krzywa w eske, eksport. Nie ruszalem w ogole saturacji i nasycenia. Nie ruszalem kolorow poza WB.PK napisał/a:Dziwne. Dlaczego nikt nie podaje co robił z RAWem- przecież jest w regulaminie ?
pozdrawiam,
dzerrry
LX | M20/4 M28/2.8 K28/3.5 M35/2 M40/2.8 M50/1.4 K55/1.8 M85/2 K135/2.5 M150/3.5 A70-210/4
K10D K-5 | DA16-45/4 S20/1.8 FA35/2 FA50/1.4 FA77/1.8Ltd T90/2.8 F70-210/4-5.6
Bronica ETR | 75/2.8 150/3.5
PK napisał/a:Dziwne. Dlaczego nikt nie podaje co robił z RAWem- przecież jest w regulaminie ?
spr napisał/a:Wiadomo w czym obrabiane i jakie parametry?
Filonxxxl napisał/a:Takie nasycenie kolorami i ogólna "jasność" fotki z cmentarza? Gdyby to był babciny ogródek z kwiatkami - OK, ale cmentarz - nie bardzo...
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
CytatTo byl bardzo prosty RAW. LR. Pipeta na biala kurtke, lekki ruch suwakim w strone zoltego, zeby trylinka stala sie szara, krzywa w eske, eksport.
Cytatrobione w LR3, zmieniane m. in. temp=7200; tint +16; ekspozycja +1,3; Recovery 100, Fill Light 31, brightness -26, kontrast +52; clarity +89; saturacja +15 bez ruszania krzywej tonalnej, lekko wyostrzone i odszumione.
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
dagio napisał/a:Sprawdz i powiedz, czy faktycznie nie mozna bylo mniej posuwac
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj