Nie jest. Pare razy zdarzyło mi się mieć paproch, więc przedmuchałem zwykła gruszką bez talku. Kupiona w aptece.JuiCe napisał/a:jako, ze bedzie to moj pierwszy dSLR przeraza mnie wizja samodzielnego czyszczenia CCD. Czy diabel jest na prawde taki straszny jak go maluja?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Nie K100D Super ma SDM, śrubokręt i możliwość pracy ze starymi manualami. Nie napisali, że okroili kompatybilność.JuiCe napisał/a:czy to oznacza brak (wszedzie podkreslanej) kompatebilnosci z manualnymi szklami?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
JuiCe napisał/a:No wlasnie - jako, ze bedzie to moj pierwszy dSLR przeraza mnie wizja samodzielnego czyszczenia CCD. Czy diabel jest na prawde taki straszny jak go maluja?
JuiCe napisał/a:odatkowe pytanie - zdjecia robione kasteka trzeba recznie obraca tak?
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
Łapy się trzęsa tylko za pierwszym razemJuiCe napisał/a:przeraza mnie wizja samodzielnego czyszczenia CCD
Ż jest P... p.
JuiCe napisał/a:
Od niedawna mozna juz kupic k100d Super. Z tego co wiem roznice sa raczej "kosmetyczne", a dodatkowo mozna liczyc na spadek cen "zwyklej" kasetki ale za super przemawia opcja czyszczenia matrycy.
JuiCe napisał/a:
No wlasnie - jako, ze bedzie to moj pierwszy dSLR przeraza mnie wizja samodzielnego czyszczenia CCD. Czy diabel jest na prawde taki straszny jak go maluja?
JuiCe napisał/a:
Dodatkowe pytanie - zdjecia robione kasteka trzeba recznie obraca tak? Wydawalo mi sie, ze gdzies tak wlasnie przeczytalem ale nie jestem pewien.
panoramio.com - ubite przez Google
picasaweb - ubite przez Google
Lenin napisał/a:Jeśli chcesz kupić taniej, poszukaj odpowiednika od Samsunga.
CytatCzy Dust Removal pomaga, chciałbym się dowiedzieć od innych.
CytatA na cholerę Ci taka funkcjonalność? Przydaje się tylko, jeśli chcesz podłączyć korpus do TV. W PC i tak sobie odwrócisz. No, do cholery, nie wierzę, że będziesz to robił z poziomu "podglądu obrazów" windows. Poza tym i tak z czasem zaczniesz robić w RAW.
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
JuiCe napisał/a:
Dodatkowe pytanie - zdjecia robione kasteka trzeba recznie obraca tak? Wydawalo mi sie, ze gdzies tak wlasnie przeczytalem ale nie jestem pewien.
1982 napisał/a:
Custom Setting:
Auto Image Rotation\ON
Saving Rotation Info\ON
I wszystko działa.
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
CytatJeśli chcesz kupić taniej, poszukaj odpowiednika od Samsunga
CytatNo, do cholery, nie wierzę, że będziesz to robił z poziomu "podglądu obrazów" windows
JuiCe napisał/a:
Sa odpowiedniki *istDL z tego co wiem no i oczywiscie K10D
JuiCe napisał/a:
K100D znalazlem w jakims sklepie internetowym w USA z obiektywem kitowym za 404 $. K100D Super kosztuje zdrowo ponad 500 (w innym sklepie)
JuiCe napisał/a:
Wracajac do spraw ogolnych - bufor - wszysy pisza, ze za maly i ogolnie k100 zbyt wolno zapisuje zdjecia na karcie.
Ad Bufor - chodzi o to, ze mozna malo zdjec w serii zrobic?
Ad Wolny zapis - na ile mozna to wyliminowac kupujac hiper super szybka karte SD (np. Hama :) )
panoramio.com - ubite przez Google
picasaweb - ubite przez Google
Lenin napisał/a:Mój błąd. Ale chyba były jeszcze odpowiedniki DS?
JuiCe napisał/a:Za 100$ to można dokupić FGZ 360!
CytatMożesz zrobić 3x RAW lub 5x JPEG, potem czekasz na transfer z puszki do karty![]()
Szybka karta nie pomaga, to puszka jest za wolna.
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
Lenin napisał/a:Szybka karta nie pomaga, to puszka jest za wolna.
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10