modern art = i could do that + yes, but you didn't
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:Miałem przeterminowany o 10 lat slajd Chrome Polaroida. Fakt, że był trzymany w lodówce. ALe to jednak slajd. I w efekcie miał jedynie lekko purpurową dominatę - do usunięcia podczas skanowania, oraz nie do końca rewelacyjną ostrość. Poza tym bez zastrzeżeń.
guerilla napisał/a:
znaczy, że te orwo chromy w procesie E-6 się wywołają spokojnie?
myślałem,że może kiedyś był u nas jakiś inny smieszny proces chemiczny ;)
"Jeśli twoje zdjęcia nie są wystarczająco dobre, to znaczy że nie masz odpowiednio dużego zuuuma"
ClicoFantastico napisał/a:guerilla napisał/a:
znaczy, że te orwo chromy w procesie E-6 się wywołają spokojnie?
myślałem,że może kiedyś był u nas jakiś inny smieszny proces chemiczny ;)
No właśnie ztcw do orwo, fotoncolorów itp. dawnych wynalazków był inny proces, być może trochę podobny do współczesnych procesów e-6 i c-41 ale na pewno robiony w niższej temperaturze. Nic Ci z tych filmów nie wyjdzie w e-6.
Poczytaj to: http://canon-board.info/showthread.php?t=14423
guerilla napisał/a:
dzięki za linka,ale tam jest opisane robienie Orwo Color'u czyli negatywu kolorowego a ja mam slajdy :)
"Jeśli twoje zdjęcia nie są wystarczająco dobre, to znaczy że nie masz odpowiednio dużego zuuuma"
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
guerilla napisał/a:znaczy, że te orwo chromy w procesie E-6 się wywołają spokojnie?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:guerilla napisał/a:znaczy, że te orwo chromy w procesie E-6 się wywołają spokojnie?
NIE! I do tego spapraja chemie labowi - uwazaj...
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytry,
Póki starczy mi siły,
Idę po pół litry . . . . Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów