Canella
Canella
a tego wątku http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=577930Cytat"Witamy
Aparat należy dostarczyć bezpośrednio do naszego serwisu. Prosimy załączyć przykładowe zdjęcia
na karcie SD.
Warunki obsługi serwisowej oraz przesyłki zależne są od posiadanej karty gwarancyjnej.
Standardowy termin naprawy 14 dni roboczych
Dla gwarancji Apollo Electronics (oficjalny dystrybutor Pentax w Polsce).
Gwarancja 24 miesiące.
Bezpłatna naprawa, na podstawie wypełnionej karty gwarancyjnej Apollo Electroniocs Sp. z o. o. oraz kopii dowodu zakupu.
W przypadku uszkodzenia należy dostarczyć sprzęt bezpośrednio do naszego serwisu firmą dhl na koszt Apollo Electronics.
Nasz numer klienta dhl 1203818.
Dla gwarancji międzynarodowej Pentax. Zakup po za granicami kraju/sklep internetowy.
Gwarancją 12 miesięcy.
Bezpłatna naprawa, na podstawie wypełnionej karty gwarancyjnej Pentax lub dowodu zakupu.
W przypadku uszkodzenia należy dostarczyć sprzęt bezpośrednio do naszego serwisu
(na swój koszt).
W przypadku uszkodzenia głównego układu elektronicznego,
sprzęt wysyłany jest do centralnego serwisu Pentax w Hamburgu.
Przesyłka do Pentax Hamburg jest płatna, 80 EURO
Koszt przesyłki pokrywa użytkownik (zgodnie z warunkami gwarancji Pentax)
Pozdrawiamy
Centralny Serwis Apollo Electronics Sp. z o. o."
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
a oni nie robią tego jakoś głębiej i lepiej?(nieznam się bo nigdy nierobiłęm tego u siebie i nawet nie wiem czy moja puszka to ma) i czy z poziomu puszki można zmapować aż tyle martwych pixeli, bo bad pixele to już lżejsza liga a tu nie dośc że wzorek, to jeszcze jest ich dość sporo. Ja bym słał do serwisu, jak CI zależy na czasie i nie ufasz że się wyrobią do wyjazdu, spróbuj sama zmapować, ale nikt nie zaręczy czy się nie wykrzaczy akuratnie w środku wyjazdu (prawo murphego:)CytatSerwis zapewne niczego innego nie zrobi
Canella
Pozdrawiam
Canella
Pozdrawiam
Canella napisał/a:Waham się miedzy K-5, a Nikonem D90, tylko jakoś nikt nie potrafi mi doradzić.
White napisał/a:Te plamki może zlikwiduje trochę wywoływarka rawów?
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Pentax ... zapomniałem jaki.
Innej puszki nie kupię, bo nie chce mi się czytać od początku forum N.. czy C...
tomekkarol napisał/a:Z ciekawości - aparat nie wybrał się na jakieś pokazy laserów albo co? Bo mniej wiecej tak wyglądają wypalone piksele.
Canella
Oj, cena zaboli, bo pewnie nie uznają tego za naprawę gwarancyjnąCanella napisał/a:O kurcze, wybrał się, nagrywałam nim pokaz laserowy Nie przypuszczałam,że to może mu zaszkodzić
Dziś wysyłam go do Apollo, właśnie czekam na kuriera
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.