<-Link
<-Link  <-Link
<-Link  <-Link
<-Link 
 <-Link
<-Link  <-Link
<-Link  <-Link
<-Link 
 <-Link
<-Link  <-Link
<-Link  <-Link
<-Link 
 <-Link
<-Link  <-Link
<-Link  <-Link
<-Link 
 <-Link
<-Link  <-Link
<-Link  <-Link
<-Link 
 <-Link
<-Link 
 <-Link
<-Link  <-Link
<-Link  <-Link
<-Link 
 <-Link
<-Link 
 <-Link
<-Link  <-Link
<-Link  <-Link
<-Link 
 <-Link
<-Link  <-Link
<-Link  <-Link
<-Link 
 <-Link
<-Link "Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
                Dołączył: 02 Mar 2008K-5 + d-bg4, K-r, k10d (dead), Samyang 8mm f3.5, DA* 16-50 f2.8, Sigma 50 f1.4 HSM, Sigma 70-200 f2.8 HSM II, DA 18-55 f3.5-5.6 WR, DA-L 18-55 f3.5-5.6, Pentax AF 540 FGZ 2, EXAKTA CTZ-25, Helios 44M-6, Jupiter 37A
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:Nie wiem jak teraz, ale niektórzy posiadacze Powerluxów mieli problemy z wyzwalaniem lamp na czasach synchronizacji powyzej 1/125.
TTomek napisał/a:MacRayers, jakiś problem z linkiem do fotogalerii bo go nie widać.
argawen napisał/a:Takze nie widzę.
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
Dzięki.MacRayers napisał/a:Aktualnie robię na 1/160 i 1/180 i nie ma absolutnie problemów
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
MacRayers napisał/a:Galerie wrzucone....
 Jedno pytanko - czy zauważyłeś jakieś zmiany temperatury barwowej lamp z czasem? Bo czytałem że tanie lampy mają z tym problem.
  Jedno pytanko - czy zauważyłeś jakieś zmiany temperatury barwowej lamp z czasem? Bo czytałem że tanie lampy mają z tym problem.

K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
CytatJedno pytanko - czy zauważyłeś jakieś zmiany temperatury barwowej lamp z czasem?
andrusz napisał/a:P.S. Fotogeniczna ta Twoja siostrzyczka
 K-5 + d-bg4, K-r, k10d (dead), Samyang 8mm f3.5, DA* 16-50 f2.8, Sigma 50 f1.4 HSM, Sigma 70-200 f2.8 HSM II, DA 18-55 f3.5-5.6 WR, DA-L 18-55 f3.5-5.6, Pentax AF 540 FGZ 2, EXAKTA CTZ-25, Helios 44M-6, Jupiter 37A

(programuje w Railsach wyłącznie na Makach
  (programuje w Railsach wyłącznie na Makach  )
  )I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();

Yashica Mat124, Canon 100d
opiszon napisał/a:bo masz tam jego 2 atrybuty - iPhone (straszny z niego Applowy fanboj) i książkę do Rubiego(programuje w Railsach wyłącznie na Makach
)
TTomek napisał/a:MacRayers, moim zdaniem prze ostrzyłeś zdecydowanie zdjęcia z krótkiej *, ale tak to ładnie się spisują lampy
Eldred napisał/a:MacRayers, zwróć uwagę na pierwsze zdjęcie z rozpakowywania lampy, najwyraźniej coś wyskoczyło z pudełka i uciekło pod stół
 z moich piesków - Lusia, córka Mini. Jak znajdę gdzieś fotki moich kochanych piesków, to wrzucę.
   z moich piesków - Lusia, córka Mini. Jak znajdę gdzieś fotki moich kochanych piesków, to wrzucę."Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
 K-5 + d-bg4, K-r, k10d (dead), Samyang 8mm f3.5, DA* 16-50 f2.8, Sigma 50 f1.4 HSM, Sigma 70-200 f2.8 HSM II, DA 18-55 f3.5-5.6 WR, DA-L 18-55 f3.5-5.6, Pentax AF 540 FGZ 2, EXAKTA CTZ-25, Helios 44M-6, Jupiter 37A

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
PiotrB. napisał/a:MacRayers, a mozesz sprobowac, zaaranzowac stol z potrawami i zrobic zdjecie przy przyslonie np. 32 i 4 ?
opiszon napisał/a:Railsami trochę się bawiłem, ale jakoś mnie nie wciągnęło, może gdybym miał więcej czasu na poznanie
TTomek napisał/a:Poślij RAWa 2 zdjęcia z kolegą na maila: tomek [dot] klosek [wiadomo co] gmail [kropeczka] com

Dołączył: 02 Mar 2008 z ciekawości pytałem, bo jak spojrzałem na drugie (zwłaszcza) zdjęcia to straszne artefakty widzę na nosie, ale może już przewrażliwiony jestem i za dużo przed kompem siedzę
  z ciekawości pytałem, bo jak spojrzałem na drugie (zwłaszcza) zdjęcia to straszne artefakty widzę na nosie, ale może już przewrażliwiony jestem i za dużo przed kompem siedzę  

TTomek napisał/a:nie musisz powtarzaćz ciekawości pytałem, bo jak spojrzałem na drugie (zwłaszcza) zdjęcia to straszne artefakty widzę na nosie
                Dołączył: 02 Mar 2008MacRayers napisał/a:Jeszcze jedną dziwną rzecz zauważyłem - mianowicie mam w Exifie coś takiego że import mam później niż modyfikację (w puszcze nigdy nic nie zmieniam, w iPhoto w sumie jedynie kontrast/balans bieli). Dziwna sprawa - spotkał się ktoś z tym ?
MacRayers napisał/a:Co do powtórnego testu - na pewno sprawdzę na RAW jak to wygląda. Naprawdę, ja na ostrość moich gwiazdek narzekać nie mogę.
 tylko co raz bardziej po Twoich zdjęciach dochodzę do wniosku że gwiazdki rozwijają skrzydła dopiero na k20d.
  tylko co raz bardziej po Twoich zdjęciach dochodzę do wniosku że gwiazdki rozwijają skrzydła dopiero na k20d.K-5 + d-bg4, K-r, k10d (dead), Samyang 8mm f3.5, DA* 16-50 f2.8, Sigma 50 f1.4 HSM, Sigma 70-200 f2.8 HSM II, DA 18-55 f3.5-5.6 WR, DA-L 18-55 f3.5-5.6, Pentax AF 540 FGZ 2, EXAKTA CTZ-25, Helios 44M-6, Jupiter 37A