| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
grubszy ... im większa grubość, tym większe zadowolenie z efektówtref napisał/a:Przede wszystkim nie wiem jaka wielkość. Lepszy jest mniejszy czy większy?
polecam jedne z najlepszych słowników - http://www.miejski.pl/ i http://www.urbandictionary.com/tref napisał/a:Na obudowie są różne liczby, a ja nie wiwm co one oznaczają. Jest jakiś poradnik, żeby to rozszyfrować?
pamiętam że kiedyś wycofali z użytku białe i zostawili tylko brązowe i zielone szkła - wychodzi na to, że lepsze są te ciemniejszetref napisał/a:Nurtuje mnie pojęcie jasności i jego wpływ na użytkowanie. Lepszy jest jasny czy ciemny? Ciemne się nie nagrzewają za bardzo od słońca?
tak - musi być zgodny z regulacją 2257/94 http://en.wikipedia.org/w...(EC)_No_2257/94tref napisał/a:Czy kształt ma jakiekolwiek znaczenie?
tref napisał/a:Gwint mocujący. Zupełnie nie mam pojęcia, czy jest jakiś standard? Chciałbym korzystać z posiadanego już asortymentu, ale boję się, że nie będzie pasował.
I nawiązując do powyższego - czy średnica przednich zaślepek (dekielków?) jest standaryzowana?
może masz w pobliżu Krecika/Jeżyka/Żabkę/Biedronkę/inne zwierzątko - fauna polno-leśna na pewno jest w stanie pomóc w zdobyciu słoików od gospodarzatref napisał/a:Możecie polecić jakkieś miejsce, gdzie można obejrzeć różne słoiki? wuzet poleca swój warzywniak, ale dla mnie za daleko.
to zależy od tego jak mocno rozbudowana jest sieć serwisowa w okolicy - istnieje prosty wzór na tą zależnośćtref napisał/a:Czy rzeczywiście jest taka różnica w cenie w różnych miejscach świata i czy rozważyć ściągnięcie szkła z warzywniaka?
wtedy to kaplica - na skupie ci już nie przyjmą, a do serwisantów, z powodów przytoczonych powyżej, bałbym się oddawać, no bo na co ci wymienią, skoro warzywa zamienne już sprzedali ?tref napisał/a:Jak wygląda sprawa gwarancji przy zakupie poza krajem? Zapewne działa na terenie całej UE? Czy dotyczy uszkodzeń mechanicznych? Martwię się głównie o to, co będzie jak mi się zbije albo za mocno na gwincie dokręcę...
najlepiej wyciorem, wycior szeroki i puchaty ale nie za długi (żeby denka nie żgać czubkiem)tref napisał/a:Jak dbać, jak czyścić, żeby czegoś nie uszkodzić?
jeżeli nie masz uczulenia na uszczelki do weków, to podejdzie dowolna, w przeciwnym wypadku producenci oferują specjalne, hypoalergicznetref napisał/a:Uszczelnienie - to podstawa. Są jakieś różne do wyboru, czy muszę się zdać na to, jaką gumkę dał producent?
nie wiem czy to nie za mało, bo powinieneś mieć modeletref napisał/a:Ostatnia wątpliwość - czy wszystkie modele mają uniwersalne zastosowanie? Chcę kupić jeden, może dwa i mieć do wszystkiego.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
tref napisał/a:wsadzając może stuc
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/